Vineri,
23.04.2021
Cer Senin
Acum
13°C

Recital de exepție al pianistului coreean Won Kim, la Sibiu

Recital de exepție al pianistului coreean Won Kim, la Sibiu

Un concert cu orchestra de cameră a Filarmonicii de Stat Sibiu și recitalul extraordinar al pianistului coreean Won Kim, unul dintre cei mai apreciați pianiști ai momentului, sunt cele două evenimente pe care instituția sibiană le propune publicului, săptămâna viitoare.

Publicul meloman din Sibiu va avea parte săptămâna viitoare de două evenimente muzicale. Primul dintre acestea îl reprezintă concertul sustinut de orchestra de cameră a Filarmonicii de Stat Sibiu, joi 26 aprilie, la Sala Thalia, cu începere de la ora 19. La pupitrul dirijoral se va afla Daniel Manasi, iar programul evenimentului cuprinde lucrări semnate de Johann Sebastian Bach, Arcangelo Corelli, Wolfgang Amadeus Mozart, Edward Elgar, George Enescu și Béla Bartók. Muzician multilateral, remarcându-se atât în calitate de dirijor cât şi de interpret, Daniel Manasi ocupă funcţia de concert maestru al Orchestrei de Cameră a Radiodifuziunii Române, Bucureşti. A absolvit Academia de Muzică „George Enescu” din Iaşi (secţia vioară), perfecţionându-se la Nyirbator – Ungaria (unde şi-a luat Diploma de Concert maestru al Orchestrei Internaţionale, în 1984).

Vineri, 27 aprilie, tot la Sala Thalia, la ora 19, pianistul coreean Won Kim, va susține un recital, primul dintr-o serie de trei evenimente programate în România, în această perioadă. Numit de publicația New York Newsday "un temperament de foc și oțel" și apreciat de ”Washington Times” pentru performanța muzicală "palpitantă și fără cusur", Won Kim este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai notorii pianiști coreeni din generația sa. După succesul său de debut la Londra, în Wigmore Hall, Won Kim a fost invitat să devină Artist Sony. Această nominalizare a avut ca rezultat lansarea primei sale înregistrări la Sony Classical.  A urmat un turneu de concerte remarcabil în Coreea și mai multe turnee în Europa, concertele sale fiind înregistrate și difuzate în Coreea, Europa și America de Nord. La Sibiu Won Kim va interpreta compoziții semnate de Wolfgang Amadeus Mozart, Frederic Chopin, Franz Liszt și Franz Schubert.

Biletele pentru concertele de la Sibiu se pot procura de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu, Sala Thalia, de luni până joi între orele 10,00-12 și 13,00-16,00.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

Am o veste trista: Coreea nu e nici tara nici continent.Kim e din deal ori din vale?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus