Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
15°C

Atenție unde ieșiți la grătar sau iarbă verde în vacanța de 1 mai!

Atenție unde ieșiți la grătar sau iarbă verde în vacanța de 1 mai!

Mai multe instituții și organizații din Sibiu anunță controale în mini-vacanța de 1 mai împotriva celor care lasă gunoaie în aer liber.

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu, împreună cu Inspectoratul De Jandarmi Judeţean „General de brigadă Mihail Rasty” au planificate verificări pe malurile Oltului, mai ales că suntem în perioadă de prohibiție.

”Scopul este păstrarea curată a naturii, având în vedere că membrii AJVPS Sibiu au colectat peste 15 tone de deșeuri de pe malurile Oltului, în ultima perioadă, prin informarea și controlarea persoanelor amatoare de picnic și grătar în natură, conștientizarea importanței respectării perioadei de reproducere și, nu în ultimul rând, prevenirea respectiv combaterea braconajului piscicol”, explică Romeo Stoicescu, directorul AJVPS.
Reprezentanții AJVPS mai spun că în perioada 7-23 aprilie au efectuat mai multe acțiuni de supraveghere în care au depistat pescari recreativi care nu au respectat perioada de reproducere sau zonele de refacere biologică.

”Din păcate am găsit și plase de pescuit în mai multe locuri, fapt care confirmă că este perioada cea mai lucrativă pentru cei care profită din pescuitul ilicit, peștii cu icre sau icrele având valoare mare. Este cea mai importantă perioadă din an și pentru noi ca asociație de profil, deoarece avem obligația să asigurăm siguranța refacerii efectivelor piscicole. Sesizările actelor de braconaj piscicol, precum și orice alte abateri la pescuit vă rugăm să le semnalați la numărul 0728138161”, au mai transmis reprezentanții Filialei Pescarilor Sibiu.

De partea cealaltă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu a transmis o serie de recomandări celor ”care vor alege să-și petreacă timpul liber cu precădere în zonele turistice, pentru ca distracţia să nu fie tulburată de evenimente deosebite, cu urmări grave asupra populaţiei sau mediului înconjurător”:

o         se interzice aprinderea focurilor în pădure sau la o distanţă mai mică de 100 m de liziera pădurii şi lăsarea nesupravegheată a acestora;

o          focul poate fi aprins doar în spaţii special amenajate şi indicate prin panouri avertizoare, iar la plecare trebuie stins;

o          copiii nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi în apropierea focului;

o          este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a ţigărilor şi chibriturilor aprinse;

o          instalarea corturilor, autoturismelor şi suprafeţelor de picnic este interzisă în afara locurilor de campare;

o          în spaţiile de cazare nu se vor utiliza aparate electrice defecte sau neomologate, iar lăsarea lor nesupravegheată, este interzisă;

o          la cazare, turiştii sunt obligaţi să se informeze despre modul de comportare şi evacuare în caz de incendiu;

La nivelul județului Sibiu, zilnic, peste 90 de pompieri, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt pregătiți să intervină, cu mijloacele tehnice din dotare pentru acordarea ajutorului medical de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Alexandra Puiuc

Acum 4 ani

De ce, ca a zis Iohannis ce a zis? Nu va speriati, dragi romani! Cat timp va desfasurati outdoor, sansele sa patiti ceva sunt destul de mici! In indoor nu putem garanta...
Raspunde

Loredan

Acum 4 ani

De ce, ca a zis Iohannis ce a zis? Nu va speriati, dragi romani! Cat timp va desfasurati outdoor, sansele sa patiti ceva sunt destul de mici! In indoor nu putem garanta.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Asociatia grataristilor sibieni

Acum 4 ani

Noi abia asteptam sa incingem gratarele cu mititei, ceafa, scaricica, pastramioara, frigarui, cate o pulpita pentru sotii, sa le udam cu bere si vin si sa ascultam indragitii cantareti locali, pe Gabi Nistor, Sica Trambitasul si Voichita din Cisnadie! Iubim Sibiul, orasul devenirii noastre!
Raspunde

Zumz

Acum 4 ani

De ce, ca a zis Iohannis ce a zis? Nu va speriati, dragi romani! Cat timp va desfasurati outdoor, sansele sa patiti ceva sunt destul de mici! In indoor nu putem garanta.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gabi Dristor

Acum 4 ani

Puteti zice ce vreti, dar sibienii au ajuns unde-au ajuns si-au plecat candva de jos!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus