Miercuri,
28.09.2022
Parțial Noros
Acum
18°C

Nepotul unui sibian, responsabil pentru combaterea antisemitismului în Germania

Nepotul unui sibian, responsabil pentru combaterea antisemitismului în Germania

Felix Klein, nepotul lui Fritz Klein, un sibian care a plecat în 1922 la Berlin, este noul responsabil cu combaterea antisemitismului al guvernului german, a anunţat Ambasada Germaniei la Bucureşti. "Începând de astăzi, primul responsabil al guvernului federal pentru viaţa evreiască în Germania şi combaterea antisemitismului, dr. Felix Klein, îşi începe mandatul - o sarcină nu tocmai uşoară. Familia sa are rădăcini în Transilvania", se arată în anunţul făcut de Ambasadă pe contul de Facebook, citat de News.ro. Familia sa călătorea regulat în România. Bunicul său, Fritz Klein, a venit în 1922 de la Sibiu la Berlin. Însărcinatul Guvernului german cu combaterea antisemitismului a călătorit în România în urmă cu câţiva ani.

Potrivit Deutche Welle, Klein este diplomat de carieră, crescut în Italia, cu stagii de serviciu în America de Sud şi în mai multe ţări europene. Comunitatea evreiască din Germania îl apreciază iar Klein este considerat candidatul dorit pentru noua funcţie de către Consiliul Central al Evreilor.

Foto: The Times of Israel

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Alzara 1918

Acum 4 ani

Pe când și responsabil “ pentru filoromanismul “ din Germania ? Dacă tot are “ origini transilvane “? V. Orban ar fi exploatat așa o oportunitate in favoarea patriei sale ! Acesta e misterul popularitatii sale !
Raspunde

The place

Acum 4 ani

Orbán e popular in rândul celor ca tine...nostalgicii comunismului.
Raspunde

Niko Leta

Acum 4 ani

...in Deutschland nu exista antisemitism !! ce pare a fi un fel de antisemitism este importat prin mase de asilanti musulmani sau arabi - ca sa fie clar pt toata Europa !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus