Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Un băcăuan a avut nevoie de 12 km să oprească la semnalul polițiștilor sibieni. Amenzi pentru oprirea pe autostrada

Un băcăuan a avut nevoie de 12 km să oprească la semnalul polițiștilor sibieni. Amenzi pentru oprirea pe autostrada

Biroului Poliție Autostrăzi A1 Deva – Sibiu au organizat în mini-vacanța de 1 mai o acțiune axată pe prevenirea și combaterea vitezei pe A1, lângă Săliște.

Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale, dintre care 42 pentru viteză peste limita legală, în cazul a 13 șoferi fiind aplicată și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

”Un alt permis de conducere a fost reținut după ce conducătorul unui autotren care circula spre Sibiu nu a oprit la semnalele polițiștilor decât la o distanță de aproximativ 12 km. La controlul efectuat asupra autovehiculului, s-a constatat că șoferul, un băcăuan în vârstă de 42 de ani, folosea un dispozitiv care altera datele înregistrate de tahograf, astfel încât acesta să înregistreze perioadă de odihnă în timp ce șoferul conduce. Pentru faptul că nu a oprit la semnalele polițiștilor, băcăuanului i s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile, iar pentru utilizarea dispozitivului ilegal în cauză a fost sancționat cu amendă în valoare de 9.000 de lei, autotrenul fiind imobilizat până la sosirea unui alt șofer care să-l preia spre a fi condus”, explică polițiștii Biroului Autostrăzi din județul Sibiu.
Alți doi conducători auto au fost sancționați cu amendă și puncte de penalizare după ce au oprit în mod nejustificat pe banda de urgență.
”În acest context, le reamintim șoferilor faptul că pe banda de urgenţă pot circula doar autovehiculele cu regim prioritar care se deplasează la intervenţii sau în misiuni cu caracter de urgenţă! În  cazul unei pene sau defecţiuni tehnice să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vestă reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!”, au mai explicat polițiștii de la autostrăzi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Pop

Acum 4 ani

Toata lumea a purtat centura , nimeni nu a vorbit la telefon in timp ce conducea si toti soferii religiosi si-au eliberat parbrizul de iconite !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus