Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Turism: Sibiul este mai scump decât Moscova, Dubrovnic sau Istanbul

Turism: Sibiul este mai scump decât Moscova, Dubrovnic sau Istanbul

Un clasament al celor mai ieftine orașe de vizitat în Europa în 2018 Sibiul a fost plasat pe locul 18, depășind orașe celebre.

Site-ul de călătorie Budgetyourtrip.com, care ajută turiștii să estimeze și să compare costul călătoriilor pe baza datelor colectate de la utilizatorii platformei, a publicat topul "The Cheapest Cities in Europe for the Summer of 2018" (Cele mai  ieftine orașe din Europa pentru vara lui 2018), adresat turiștilor care caută o destinație de călătorie pentru vara aceasta.

Pe primele locuri în Topul orașelor ieftine din Europa se află municipiul polonez Wroclaw și orașul turcesc Istanbul.

În clasament se mai regăsesc alte două orașe din România: Timișoara, care ocupă poziția 7 și București, aflat abia pe locul 112. Un turist trebuie să plătească în jur de 110 euro pe zi pentru a vizita capitala României, de 2,3 mai mult decât costul unei zile de vacanță în Timișoara.

Sibiul are un cost al unei zile de vacanță de 57,32 de euro, ceea ce ne face mai scumpi decât unele orașe celebre, precum Moscova – 55,65 euro, Dubrovnic – 51,26 euro sau Istanbul – 38,14 euro.

În urma orașului nostru se află orașe precum Zagreb, Bratislava, Valencia sau Hamburg.

Topul ”Cele mai  ieftine orașe din Europa pentru vara lui 2018” poate fi consultat aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Elefterie Ciorogar

Acum 5 ani

Singurul motiv pentru care e foarte scump, si mai e chiar loc de scumpit, este ca la Sibiu se traieste BINE!!! Am ajuns unde-am ajuns, dar am plecat candva de jos!!!
Raspunde

Daniel

Acum 5 ani

:)))) chiar ai scris asta!?
Raspunde

jonyjon

Acum 5 ani

Asta inseamna ca nu stim sa le luam banii turistilor, nu au pe ce cheltui.
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Calitatea costa. Ma mir ca nu pomeniti de Brasov si Cluj.
Raspunde

Diana

Acum 5 ani

Cu siguranta daca aveam un aqua park,macar inca un mall adevarat aveau si turisti ce sa faca si ei in Sibiu mai ales vara aveau unde sa se relaxeze ...dar ce sa faci daca toate se fac cu viteza melcului
Raspunde

Volkischer Beobachter

Acum 5 ani

Dubrovnik:https://ro.wikipedia.org/wiki/Dubrovnik...Te-aș ruga să corectezi!
Raspunde

Konig von Siebenburgen

Acum 5 ani

Scump, pitiponceala, romanism infect. Sibiu, Romania balcanica. Cand fudulia locala se combina cu mizeria noilor locuitori reiese o mare mizerie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus