Parcul cartierului Tilișca va deveni al doilea cel mai mare parc din Sibiu, după Sub Arini. Cei 45.000 de mp pe care va fi amenajat au fost folosiți pentru depozitarea deșeurilor din construcții.
Administrația locală a demarat procedurile de întocmire a studiului de fezabilitate pentru transformarea fostului depozit de deșeuri din construcții din cartierul Tilișca într-un parc.
Potrivit temei de proiectare stabilită de administrația locală în cadrul procedurii de atribuire a contractului de realizare a studiului de fezabilitate, viitorul parc va avea, pe lângă alei, piste pentru bicicliști, locuri de joacă, de sport, foișoare, grupuri sanitare și alte elemente de mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, împrejmuire etc.) și acces la internet prin sisteme WiFi, dar și camere de supraveghere video. Totodată, viitorul parc va trebui dotat cu un sistem de irigații, dar și cu un sistem de iluminat. Cerințele mai sus enumerate sunt minimale.
Accesul în respectivul depozit de deșeuri, închis în 2014, se face din străzile Prelungirea Săcel și Preot Bacca. În vederea amenajării viitorului parc, Primăria solicită ca prin studiul de fezabilitate să fie prevăzută și modernizarea străzii Preot Baca, pe tronsonul cuprins între strada Islazului și Prelungirea Săcel.
“Proiectul este localizat în imediata apropiere a cartierului Tilișca, urmând să deservească, prin integrarea cu alte proiecte de infrastructură locală, inclusiv comunitatea din acest cartier al municipiului. Cartierul Turnișor cumulează 13.100 de locuitori, în vreme ce Cartierul Tilișca cumulează 11.300 de locuitori, cele două cartiere având un grad ridicat de urbanizare și fiind în plin proces de extindere, în special în ceea ce privește numărul de locuințe colective“, se mai arată în documentația de atribuire a contractului de realizare a SF-ului în discuție. Prin formularea “integrarea cu alte proiecte de infrastructură locală“, reprezentanții Primăriei fac referire la la drumul proiectat să lege cartierul Turnișor de Ștrand II și Tilișca, drum care va trece prin zona denumită Câmpșor.
Bugetul alocat de Primăria Sibiu pentru întocmirea studiului de fezabilitate a viitorului parc este de 42.000 de lei, fără TVA. Termenul de depunere a ofertelor pentru realizarea SF-ului de către firmele interesate a fost stabili pentru ziua de 15 mai 2018. Termenul de predare a SF-ului este de maxim 60 de zile de la semnarea contractului.
Finanțarea pentru realizarea acestui parc poate fi acoperită din fondurile nerambursabile alocate de Uniunea Europeană pentru reconversia funcțională și reutilizarea unor terenuri degradate, vacante și neutilizate din interiorul orașului și transformarea acestora în zona de agrement și petrecere a timpului liber. În cazul în care va fi realizat, viitorul parc va fi al doilea ca mărime din Sibiu, după parcul Sub Arini, care are o suprafață de aproximativ 20 de ha.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Parcul Sub Arini , Primăria Sibiu , Uniunea Europeană Guvernului P , Preot Baca , Cartierul Tilişca , Cartierul Turnișor , Preot Bacca , Prelungirea Săcel
Vizualizari: 16980
Ultimele comentarii
Acum 5 ore
Noi noi
Acum 5 ore
Noi noi
Acum 5 ore
Unul
Acum 5 ore
Unul
Acum 6 ore
Omul invizibil