Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Sondaj: 8% dintre tinerii din România s-ar muta în Sibiu

Sondaj: 8% dintre tinerii din România s-ar muta în Sibiu

Sibiul se află pe locul trei în țară în preferințele tinerilor, care s-ar muta aici în căutarea unui job mai bun.

Cum era de așteptat, în același sondaj, Cluj-Napoca se află pe primul loc. Concluzia este dată de sondajul de opinie realizat în această primăvară de Târgul de Cariere, cel mai mare eveniment de recrutare din România.

”Preferințele celor chestionați în ceea ce privește orașele din țara noastră în care ar fi dispuși să se mute pentru un job sunt clare: pe primul loc este Cluj-Napoca (46% dintre respondenți l-ar alege), urmat la mare distanță de Bucu-rești (17%), iar apoi Sibiu (8%), Brașov (7,5%), Timișoara (5,9%), iar pe ultimele locuri se situează Oradea, Iași, Târgu-Mureș, Alba Iulia, Constanța și Arad”, spun cei care au realizat sondajul.
Participanții la sondajul TdC au fost întrebați și ce i-ar motiva să se mute pentru un loc de muncă într-o altă localitate. Astfel, 77% consideră că locul de muncă trebuie să fie în domeniul lor de interes, 67% doresc posibilități de promovare, 55% consideră un salariu mai mare drept criteriu definitoriu care i-ar determina să se reloce, iar 47% au afirmat că doresc și locuință de serviciu.

Când vine vorba de beneficiile oferite de angajator, pe lângă cele salariale, participanții la Târgul de Cariere au afirmat că cele mai importante sunt: concediul plătit în străinătate; asigurare de sănătate privată; sală de relaxare la birou; posibilitatea de a lucra de la distanță; transport asigurat sau decontarea costurilor; abonament la sala de sport; posibilitatea de a cumpăra acțiuni la firma respectivă (în această ordine a preferințelor).

sondaj sondaj 1

76% dintre respondenți au afirmat că nu contează unde se angajează, atâta timp cât li se oferă un salariu mai mare. În același timp, pentru 51% dintre cei chestionați este mai important prestigiul locului de muncă decât salariul.

Când vine vorba de ore suplimentare petrecute la birou, 57% ar accepta acest lucru dacă i-ar ajuta în dezvoltarea personală, iar 39% pentru recompensă fi-nanciară. Abia 4% ar rămâne peste program, pe motiv că “așa se face”.

Sondajul a fost realizat de Târgul de Cariere, în perioada 9 martie - 3 mai, în Iași, Sibiu, Brașov, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Oradea și Alba-Iulia, orașe unde s-a desfășurat evenimentul de recrutare în această primăvară, pe un eșantion de 1926 de persoane.

Târgul de Cariere, ediția primăvară 2018, a adunat peste 350 de standuri de companii și organizații, iar la toate evenimentele de recrutare au participat, în total, 22.000 de persoane, care au fost în căutarea unui loc de muncă. În urma participării la târg, companiile au strâns peste 11.600 de CV-uri, iar mare parte dintre cei care au aplicat pentru diferitele locuri de muncă și programele de internship au intrat într-un proces ulterior de recrutare.

Târgul de Cariere se desfășoară de 12 ani în mai multe orașe din România, dar și în Chișinău, Republica Moldova, unde în această primăvară au participat peste 50 de companii angajatoare și aproape 3.500 de vizitatori.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Georgiana Papuc

Acum 5 ani

Stati linistiti ca si noi, valcenii, venim la sibiu nu pentri ca ar fi vreun mare castig decat ca e aproape si putem merge la parinti si rude destul de repede. Oricine ar alege altceva daca nu ar fi situatia asta, nu ne mandrim cu faptul ca am ajuns in orasul asta ciobanesc si mandru din cale afara!!!
Raspunde

geo ciobanu

Acum 5 ani

...de ce nu mergeti in polul dezvoltarii de pe glia stramoseasca, in teleorman??? Inteleg ca drak.nea si comp. platesc bine angajatii....
Raspunde

Sudboys

Acum 5 ani

Ești frustratul ăla cu micii și ciorba de burta...Ai grave probleme psihice , fa-ți un control! A propos , sa nu uiți ca niciodată nu vei fi sibian , ci doar un emigrant frustrat din sud. Postează cu nickul Papuc, te reprezintă :)
Raspunde

sibian100%

Acum 5 ani

Georgiana Șlap era mai potrivit numele.Ai venit de foame in orașul bunastarii si al harniciei,dar tot saraca si putoare ai ramas cum erai in Valcea.
Raspunde

Ion ionescu

Acum 5 ani

Asta cu Cluj Napoca e bla bla ieftin. Acum cativa ani era brasovul în trend, apoi Clujul. Va urma timișoara cand va venit capitala culturala. Pe de alta parte,conteaza calitatea tinerilor, ca daca vin doar muncitori de prin zonele defavorizate,chiar nu am facut nimic. Ceea ce se intampla de cativa ani in Sibiu arata clar o scădere a calității umane importate de prin Vâlcea sau Gorj,de unde au venit doar muncitori de prin fostele combinate, intelectuali sau oameni rafinați mai deloc.
Raspunde

unu

Acum 5 ani

Acum au venit oltenii, peste 10 ani vor venii romii din oltenia si muntenia. acolo se va ajunge!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Iulian

Acum 5 ani

Daca voi nu sunteti in stare sa munciti, ardeleni pasivi ce sunteti. Trebuie sa vina altii din alte judete sa munceasca in locul vostru. Lenesi si putori ce sunteti !
Raspunde

:)

Acum 5 ani

Iulian, nu trebuie sa munciti voi oltenii in locul nostru. Situatia este putin altfel, ati putea zice multumesc ca nu va lasam sa muriti de foame si va dam si voua ceva de lucru. Ca sa nu mai consideri ca ne faci un serviciu, de ce nu te duci in satul tau natal, harnicule!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus