Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Fântâna arteziană din Piața Mare va avea jocuri noi de apă și lumini. Controlate prin internet

Fântâna arteziană din Piața Mare va avea jocuri noi de apă și lumini. Controlate prin internet

Oprită de anul trecut din cauza componentelor defecte, principala fântână arteziană a Sibiului – cea din Piața Mare – va intra în lucrări de reparații. În urma cărora, va avea noi jocuri de apă și lumini.

Administrația locală a decis repararea fântânii arteziene din Piața Mare deoarece jocul de apă este “minim“, duzele sunt deteriorate, iar lămpile sunt doar parțial funcționare. De asemenea, sistemul de filtrare a impurităților este deficitar, în timp ce reumplerea automată nu mai este decât parțial funcțională, fapt care duce la pierderi de apă. De altfel, din cauza tuturor acestor defecțiuni, fântâna arteziană nu a mai fost pusă în funcțiune de anul trecut.

Prima fântână controlată prin internet

La începutul acestei, administrația locală a semnat un contract în valoare de 140.000 de lei, fără TVA, cu AAD Techno Light din comuna Florești (județul Cluj). Contractul atribuit de administrația locală solicită atât intervenții asupra fântânii din punct de vedere constructiv, cât și asupra instalațiilor hidraulice și electrice. “Refacerea constructivă, a jocurilor de apă și iluminarea acestora vor putea aduce fântâna la rolurile ei de bază: înfrumusețarea zonei, îmbunătățirea calității aerului în zonă, aducerea de plusvaloare zonei în care este amplasată“, se arată în documentația de atribuire a lucrării.

Prin urmare, în cadrul lucrării care trebuie încheiată în cel mult cinci săptămâni de la semnarea ordinului de începere, or fi înlocuite și refăcute atât echipamentele de pompare, izolațiile, luminile, sistemul de filtrare, de umplere automată și așa mai departe. Totodată, caietul de sarcini al lucrării solicită instalarea unui tablou, ale cărui comenzi să poată fi accesate on-line. “Tabloul conține un controller X ce va fi conectat la internet, urmând ca acesta să permită controlul funcționării fântânii de la distanță, modificarea jocurilor de apă, depistarea problemelor de sistem apărute“, se mai arată în caietul de sarcini al lucrării.

Și mentenanță

După lucrările de reparații, firma contractată de administrația locală va trebui să asigure lunar mentenanța fântânii arteziene, prin verificarea – o dată la două săptămâni – a tuturor echipamentelor electrice, a programului de funcționare, eventuale intervenții asupra softului. Totodată, societatea din Florești va trebui să și pregătească echipamentele fântânii pentru sezonul rece, cât și pentru repunerea în funcțiune în primăvara anului viitor. Mentenanța trebuie asigurată până la finele lunii octombrie 2019.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus