Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Noaptea Muzeelor la ASTRA: 28.000 de vizitatori și un protest

Noaptea Muzeelor la ASTRA: 28.000 de vizitatori și un protest

Muzeul ASTRA s-a bucurat de prezența a 34.109 vizitatori, în perioada 18-20 mai. Dintre aceștia, cei mai mulți au fost înregistrați pe 19 mai, de Noaptea Muzeelor.

De Noaptea Muzeelor, toate unitățile Muzeului ASTRA au înregistrat 27.942 vizitatori. De asemenea, în cadrul acestui eveniment, Muzeul ASTRA s-a implicat în protestul Noapte în muzee în Anul Centenarului. Înainte să înceapă programul artistic, angajații instituției au urcat pe scena de pe lacul din Muzeul în aer liber îmbrăcați în tricouri galbene inscripționate cu mesajul: Noapte în muzee în Anul Centenarului

,,Muzeul ASTRA este un pol generator de cultură, educație, dezvoltare economică si garantează prin fapte identitatea națională! Practic, oferim un act cultural interactiv și (mai ales!) de calitate! Noi, lucrătorii din muzee, merităm mai mult! Merităm normalitate și credem că se poate acest lucru! Noi nu cerem nimic. Noi merităm!”, a declarat Ciprian Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.
protest muzeul astra (1) protest muzeul astra (2)

Iată evenimentele organizate în weekend-ul 18-20 mai, în cadrul Complexului Național Muzeal ASTRA: 

- 18 mai 2018 – Ziua Internațională a Muzeelor – vernisajul expoziției Daruri din Epoca de Aur: din colecția Nicolae și Elena Ceaușescu și aniversarea a 25 de ani de la inaugurarea Muzeului de Etnografie Universală ,,Franz Binder”

-18-20 mai 2018 – Animații culturale/ ateliere interactive în gospodăriile din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, desfășurate în cadrul programului Animă ASTRA sub egida Anului European al Patrimoniului

-19 mai 2018 – Noaptea Muzeelor – concerte, Vama și Domino, pe scena de pe lacul din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, ateliere interactive, muzică și dansuri populare, expoziții și un maraton gastronomic la Târgul de țară.

noaptea muzeelor astra (6) noaptea muzeelor astra (7) noaptea muzeelor astra (8) noaptea muzeelor astra (1) noaptea muzeelor astra (2) noaptea muzeelor astra (3) noaptea muzeelor astra (4)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus