Marţi,
18.05.2021
Innorat
Acum
13°C

Proiectele maratonului. (17) Holzstock Festival: „Schimbăm mentalitatea sibienilor”

Proiectele maratonului. (17) Holzstock Festival: „Schimbăm mentalitatea sibienilor”

Holzstock Festival este un eveniment de mici dimensiuni din satul Hosman. Organizatorii festivalului spun că scopul evenimentului este de a crea o punte între sibieni și locuitorii de pe Valea Hârtibaciului. Având nu doar muzică ci și ateliere de lucru și creație, activități sportive, filme și diferite discuții, festivalul își propune să încurajeze activitățile în aer liber atât pentru adulți cât și pentru cei mici.

Festivalul are loc în satul Hosman de pe Valea Hârtibaciului, între 17 și 19 august. Organizatorii evenimentului aleargă anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu pentru a strânge fondurile necesare realizării celei de-a cincea ediții a festivalului.

„În societatea actuală, modul de petrecere a timpului liber s-a schimbat foarte mult în ultimii ani, o mare parte din timp o petrecem în mediul virtual, interacționând astfel cu prietenii și cunoscuții, iar dățile în care părăsim propriile locuințe, le petrecem des în oraș. Astfel ajungem să nu cunoaștem zonele din apropierea Sibiului și în același timp ajungem să interacționăm tot mai puțin cu natura, neobservând starea de deteriorare a acesteia. Mărimea mai mică a festivalului dar și activitățile desfășurate pe durata festivalului fac oportună atât interacționarea cu alți oameni, cât și interacțiunea cu natura care ne înconjoară. Pe de altă parte, festivalul este și ceva inedit pentru săteni, cei mai mulți de etnie rromă, iar mulți dintre ei nu au participat niciodată la un festival. În cadrul proiectului „Elijah” din sat copii învață să cânte la instrumente muzicale. Acești copii au astfel posibilitatea să asculte și să interacționeze cu diferiți muzicieni”
Locul în care se va desfășura festivalul a fost ales cu mare atenție, fiind o parte importantă a întregului proces.
„Vecinătatea bisericii-cetate din Hosman dar și priveliștea extraordinară spre Munții Făgăraș oferă un cadru unic pentru desfășurarea acestui festival. În cele două zile ale evenimentului, participanții, atât localnici cât și sibieni, se bucură împreună de muzică, ateliere de lucru/creație, activități sportive, vizionarea unor filme, discuții și cântece la foc de tabără, dar și de posibilitatea de a face mici drumeții în zona satului Hosman. Astfel se crează o punte între sibieni și locuitori ai Văii Hârtibaciului”
Scopul principal al evenimentului este acela de a schimba mentalitatea sibienilor în ceea ce privește zonele din afara municipiului. De asemenea, o atenție deosebită va fi acordată dialogului dintre diferitele comunități care vor lua parte la festival.
„Anticipăm că proiectul va ajuta la schimbarea mentalității locuitorilor din Sibiu în ceea ce privește zonelor din afara municipiului și mai ales a Văii Hârtibaciului, care reprezintă una dintre cele mai frumoase și bogate zone ale țării, datorită moștenirii naturale, culturale și a practicilor sănătoase a oamenilor locului de-a lungul sutelor de ani. O altă schimbare anticipată este conștientizarea importanței dialogului dintre diferite comunități, de exemplu dintre comunitatea urbană și cea rurală, concret în acest caz între populația din Sibiu și cea din Hosman”
Alături de acest proiect, mai sunt înscrise alte 25. Maratonul Internațional Sibiu va avea loc pe 26 mai. Cursa se întinde pe 42 de kilometri și pot participa atât copii, cât și adulți. Pentru detalii suplimentare, puteți accesa site-ul maratonului.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus