Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Ziua Copilului: Ce activități sunt pregătite pentru prichindei

Ziua Copilului: Ce activități sunt pregătite pentru prichindei

Peste doar câteva zile, micuții vor fi din nou în centrul atenției întregii comunități. Activitățile, la fel ca în fiecare an, vor fi numeroase și diverse. De la ateliere de picture și jocurile copilăriei în parcul Sub Arini și până la spectacole de teatru cu intrare gratuită, copiii vor avea câte puțin din toate.

În parcul Sub Arini, micuții sunt așteptați între orele 10:00 și 14:00, la ateliere de creație și pictură pe față. Nici jocurile copilăriei nu vor lipsi din program. Copiii se vor juca șotron, elastic și vor arunca la coș. Părinții nu vor scăpa nici ei de bucuria zilei de 1 iunie, întrucât sunt încurajați să participe la activități alături de odraslele lor. Evenimentul se va desfășura la cupola din parc.

Târgul Național de Jucării, ediția a XI-a

Reprezentanții Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului îi așteaptă bucuroși pe micii sărbătoriți la o zi plină de activități. Copiii vor putea lua parte la ateliere de confecţionat morişti, diafilmele copilăriei, pictură pe sticlă, olărit, păpuși împletite din fibre și multe alte surprize pregătite doar pentru ei.

astra ziua copilului

Spectacol cu intrare gratuită, la Teatrul GONG

Puiul de Lebădă, după Hans Christian Andersen, se va juca vineri, de 1 iunie, de la ora 18:00. Copilașii vor avea intrarea gratuită în limita locurilor disponibile. Spectacolul are o durată de 60 de minute și are drept erou un boboc de lebădă, clocit de o raţă.

Intrarea se va face pe baza unei rezervări în prealabil la adresa [email protected], după regula primul venit, primul servit.

Copiii se transformă în pictori, de 1 iunie

La Clubul Pamira, de Ziua Copilului, oricine poate fi artist. Un specialist în pictură îi așteaptă pe micuți la un atelier de pictură și îi va ajuta să transforme pânza albă într-o frumoasă operă de artă semnată chiar de ei. La sfârșitul zilei, fiecare mic artist va pleca cu pictura acasă.

Artiștii vor avea la dispoziție șevalet‎, pânză, vopsele, pensule și chiar un șorț. Evenimentul se va desfășura între orele 18:00 și 20:00, iar participarea la atelier costă 75 de lei de adult și 50 de lei de copil.

kids painting 1 iunie

Pasionații de zbor au un loc special în Cisnădie

La Aerodromul Măgura din Cisnădie, Ziua Copilului se întinde pe perioada 1-3 iunie. Atât copiii cât și părinții vor avea ocazia să ia un prim contact cu ceea ce ar putea deveni o profesie deosebită: pilot, parașutist, insoțitor de bord, controlor de trafic, inginer de aviație. Sau pur și simplu un pasionat al aviației ușoare.

În spațiul special rezervat lângă pista de decolare/aterizare va fi chiar un spațiu pentru picnic sau grătar, iar pe parcursul zilei copiii se vor putea bucura de șansa explorării unui avion, elicopter, motodeltaplan sau parapantă. Pentru cei mici, anumite activități vor fi oferite gratuit iar altele vor avea prețuri speciale. Pentru detalii puteți consulta pagina de facebook a evenimentului.

32927080_1869100223154745_7992929202938576896_n

Proiecții de filme animate, în aer liber

Art'Nativ îi invită pe copii și părinți deopotrivă la o seară de filme de animație, dedicate Zilei Copilului.

„Pregătiți cu câte ceva de mâncare, vom cina împreună, copiii se vor juca, noi ne vom cunoaște și, puțin după ora 20:35, vom viziona filmul How to Train Your Dragon 1”
Locurile sunt limitate, iar înscrierile se vor face după principiul „primul venit, primul servit”. Nu se percepe o taxă de intrare, însă organizatorii vor avea o donație recomandată de 15 lei/ pers. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina evenimentului.

backyard cinema

Distracție în Piața Mare

La fel ca anul trecut, de 1 iunie, Arena Platoș Păltiniș organizează un eveniment special, în cadrul Street Food Festival Sibiu.

Copiii vor avea la dispoziție următoarele activități:

  1. CENTRU DE JOACĂ GONFLABIL
  2. TEREN DE FOTBAL pe suprafață umedă
  3. TRASEU DE BICICLETE cu obstacole (traseu marcat cu coifuri de plastic, șerpuiește cu curbe strânse și obstacole pe o lungime de aproximativ 200 de metri).
Accesul la activități necesită completarea formularului de participare de către unul dintre părinții / însoțitorii copilului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus