Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Taxele pentru eliberarea pașapoartelor se pot achita, de acum, și la CEC Bank

Taxele pentru eliberarea pașapoartelor se pot achita, de acum, și la CEC Bank

După ce ghișeul din incinta Prefecturii Sibiu a fost închis, la 1 iunie, reprezentanții instituției anunță că taxele pentru eliberarea pașapoartelor se pot achita și la CEC Bank. În numerar, aceste plăți se pot face și la casieriile Trezoreriei Municipiului Sibiu (Calea Dumbrăvii nr. 17).

Cauza închiderii ghișeului este lipsa personalului, doar 10 prefecturi din țară mai oferă serviciul de plată a pașapoartelor la sediul instituției, a declarat Claudia Stanciu, purtător de cuvânt al Prefecturii, pentru Turnul Sfatului.

Cetățenii mai au la dispoziție următoarele modalități de plată a acestor taxe: la oficiile poștale (prin mandat poștal), prin virament bancar și prin mijloace de plată online.

Pentru viramentul bancar și plata online, contul IBAN este RO39TREZ576502602X019876, Beneficiar: Instituția Prefectului Județul Sibiu, Cod fiscal 4556255.

Cetățenii care fac plata online vor prezenta, la momentul depunerii cererii de eliberare a pașaportului, dovada plății generată la momentul efectuării tranzacției, fără certificarea acesteia de către bancă. Obligatoriu, însă, trebuie să fie menționate, la detalii de plată: numele, prenumele și CNP-ul titularului de pașaport (persoana pentru care se depune cererea de eliberare a pașaportului). Exemplu: În cazul plății online, din contul părintelui, pentru pașaportul unui copil, se menționează, la „detalii de plată”, numele, prenumele și CNP-ul copilului.

Având în vedere faptul că, pentru confirmarea tranzacției efectuate prin internet banking este nevoie de mai mult de 24 de ore, pentru pașapoartele care se eliberează în aceeași zi (pașaportul simplu temporar), recomandarea este să se utilizeze modalități de plată a taxelor care permit prezentarea dovezii plății la momentul depunerii cererii (exemplu: Trezoreria Municipiului Sibiu, CEC Bank, oficiu poștal).

Taxele pentru eliberarea pașaportului sunt următoarele:

- pașaport simplu electronic cu valabilitate 5 ani (persoane peste 12 ani): 258 lei - pașaport simplu electronic cu valabilitate 3 ani (minori sub 12 ani): 234 lei - pașaport simplu temporar cu valabilitate 12 luni (indiferent de vârstă): 96 lei

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Tichiu Claudia

Acum 1 an

Cum sa tipăresc dovada ca am plătit online taxa de pasaport
Raspunde

Miko mihaela

Acum 1 an

In cat timp se eliberează un pașaport
Raspunde

GiGi Ping

Acum 1 an

in epoca de aur am asteptat 11 ani dar am auzit si de 20-30 de ani
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus