Joi,
13.08.2020
Cer Senin
Acum
14°C

FOTO La protest, cu „Roaba lui Daddy”. Pregătirea marșului anti-PSD cu miros de mici din Sibiu

09 Iunie 2018 16:16

FOTO La protest, cu „Roaba lui Daddy”. Pregătirea marșului anti-PSD cu miros de mici din Sibiu

Protestul cu „miros” de mici, anunțat de activistul Doru Apostol pentru seara de sâmbătă, 9 iunie, cu 2 ore înainte de mitingul PSD de la București, reprezintă un pamflet despre „ce înseamnă politica atunci când oameni judecă cu stomacul”.

roaba lui daddy

Doru Apostol, sibianul care a notificat toate marile proteste din oraș de la începutul anului trecut, cheamă oamenii în stradă și de această dată, ca răspuns la mitingul PSD „în apărarea democrației”, așa cum a anunțat liderul social-democraților. „La Căcâna pesediştii au fost momiţi cu "mici şi bere". Cei care vor participa la mega-mitingul PSD din Bucureşti fiind momiţi cu mici şi bere cum se vor numi? ”, se întreabă Apostol pe pagina de Facebook a evenimentului care urmează să înceapă sâmbătă, la ora 6.

De data aceasta, protestul va fi unul creativ - va avea „miros” de mici. Doru Apostol va veni cu o roabă roșie la manifestație în care a pregătit micii în ajun, deoarece în autorizația primită de la Primărie scrie că nu i se permite să folosească foc deschis pentru a prepara mâncare.

roaba lui daddy

„Roaba lui Daddy”

Roaba cu care va veni la manifestație are și un așa-zis număr de înmatriculare: „Veorica Roaba lui Daddy”. „Dacă ne gândim că în Biserică se spune „robul” sau „roaba” lui Dumnezeu, pentru premierul nostru dumnezeu e Daddy, adică Dragnea. Și atunci să se știe despre ce e vorba”, explică Apostol.

Roaba va fi însoțită de un panou, pe care sunt menționate „promisiunile mari”.

promisiuni

„Promisiuni mari, cu miros de mici. Ei ne promit să ne dublează pensiile, salariile, că ne dă ajutoare, când de fapt vedem că ROBOR-ul mai avem un pic și ajunge la două cifre, dobânzile urcă vertiginos, n-au dat drumul nici măcar la un metru de autostradă. De un an jumătate sunt la guvernare și n-au făcut nimic, vor să preia Pilonul II de pensii, pentru că nu mai au bani, nu mai au lichidități, ca să nu mai discutăm că anul trecut s-au împrumutat undeva spre 15 miliarde de euro de pe piața internațională(...) Săptămâna asta au promovat legea pentru înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, care de fapt e o parte din Pilonul I de pensii. Deci, îs marile companii care au monopol de stat și care produceau dividente, profit - le-au băgat într-o găleată mare căreia i-au spus „fondul suveran” de unde nu mai știe nimeni ce se va întâmpla. Nu știu dacă ei au avizul CSAT-ului (…) Este aberant. O să ajungem să nu se mai numească țara România, ci ONU, pentru că diverse state vor veni și vor cumpăra bucăți din România. Este aberant ce se întâmplă”.
De ce protestul va avea „miros” de mici? „Marea majoritate a mitingurilor electorale ale partidului de guvernământ se fac în special cu mici și bere. Bineînțeles că acolo plătește așa-zis partidul, deși banii îs de la noi. Eu, ca persoană fizică, nu pot să rivalizez cu un mamut. Și atunci eu o să livrez doar miros de mici. Bere nu, că nu mai beau bere de 20 de ani. E un pamflet, o parodie despre ce înseamnă politica - când oamenii judecă cu stomacul”.

doru apostol

doru apostol

Doru Apostol crede că pentru reconstrucția țării e nevoie de toți și că nu mai e loc pentru „miștouri”. „M-am săturat să facem mișto unul de altul la nesfârșit în timp ce ne prăbușim ca individ și ca nație. Vreau să începem să și construim ceva, să punem în valoare și latura umană a noastră, nu numai să ne ținem de făcut mișto. Dna premier e proverbială, aproape nu trece zi să nu debiteze câte vreo inepție. Pentru dânsa noțiunea de „dex” e un neologism, ea inventează cuvinte, nu are proprietatea cuvintelor, este aberant să te conducă un analfabet funcțional”.

doru apostol

Câți oameni sunt așteptați la protest în Sibiu

PSD Sibiu a anunțat că la mitingul de azi vor participa aproximativ 2.600 de sibieni. Apostol speră ca tot atâția cel puțin să vină la protestul cu „miros” de mici. „Toate lumea stă și îi înjură pe cei de la PSD, dar de fapt nu ies nici măcar la un protest. La modul acesta, e absolut normal să apreciezi oamenii ăia, de care noi facem mișto – că-s pensionari, că-s bătrâni, că-s proști. Dar ei fac un efort, asta nu înțelege lumea. Pentru ei să facă 300 de km și întors încă 300 - ei poate o săptămână nu mai sunt buni de nimic, dar ei fac efortul pentru că ei cred în PSD. Oamenii ăștia care critică PSD-ul cred în ceva? Le e greu să vină două-trei străzi pentru un protest. Și atunci dacă ei sunt 2600 de persoane care fac 600 de km și în Sibiu pentru două-trei străzi nu vin cel puțin tot atâția, înseamnă că efortul meu e inutil”.

doru apostol

doru apostol

Despre pasivitatea oamenilor organizatorul protestelor din Sibiu spune că este generată de pasivitatea opoziției. „E întreținută de lipsa de reacție a președintelui care e mai puțin decât musafir la Cotroceni. Să fie bărbat în primul rând. Lumea ar mai face ceva, dar la opoziție nu vezi niciun personaj care să fie carismatic, să poată să discută probleme de tot felul, economice, de infrastructură, de învățământ, de sănătate. Noi ne prăbușim pe toate planurile. Și opoziția parcă face jocul PSD-ului”.

psd ciuma rosie doru apostol doru apostol

Protestul din Sibiu va începe la ora 18:00 în fața magazinului Dumbrava. Mitingul PSD va începe în Piața Victoriei din București la ora 20:00.

doru apostol

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor
Telefon:
0757201737

Comentarii

14 comentarii

"protestantul"

Acum 2 ani

Domnul acesta cu ce se ocupa? Din ce traieste? Doar din ura impotriva pesedeului? E de-a dreptul exagerat! S-a potolit dl. Vancu si a revenit dumnealui in forta! Incingeti bine focul la gratar, poate prajiti cativa ... mici pesedisti, ca la cei mari nu cred sa ajungeti!
Raspunde

cititorul

Acum 2 ani

Onor, dle Apostol! Cu regret va anuntam ca nu putem onora invitatia fiindca in seara asta suntem la FITS>>>
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Razvan

Acum 2 ani

Bravo d-le Doru! Ne vedem in strada!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

lol

Acum 2 ani

Ce inseamna unul destept raportat la o turma de....2500?Parca atatia s-au pus pe drumul spre capitala ca sa pupe papucii maretzului....
Raspunde

Brasovean

Acum 2 ani

Dar oare unu dintre voi v-ati întrebat de ce aia fac acest efort si voi nu? Voi chiar nu puteri sa intelegeti ca in 2016 ati pierdut alegerile iar urmatoarele alegeri sunt in 2020? Adică ce e asa de greu sa intelegeti ca nu a iesit cine ati vrut voi? Luati in brate tot felul de idei, ca voi sunteti cavaleri ai dreptatii, ca voi stiti ce e corect si adevărat, dar unu dintre voi, măcar unu s-a gândit ca poate gresiti? Sau la voi nu e vorba de idei nobile, doar va ascundeti dupa ele pentru ca nu puteti accepta o infrangere? Adică voi ii criticati mereu pe cei de la putere si pe cei care ii sustin, ii considerati inapti si multe altele însă ati încercat pentru o secunda sa vedeti ce zic si ceilalti? Eu va spun sincer si cat se poate de corect am fost si de o parte si de alta a taberei, mă uit numai la digi toata ziua. Dupa o perioada de gândire îndelungata si informare meticuloasa am ajuns sa le dau dreptate celor de la psd in multe din sustinerile lor. Eu unu cred despre voi ca sunteti precum un disc care dupa ce se termina produce un singur zgomot poc-poc-poc. Deci nu, nu va cred inapti, inapoiati sau cum ne considerati voi pe noi ci doar blocati pe o idee gresita, fără vointa de a intelege lucrurile asa cum sunteti. Iar pentru cei care poate nu au inteles de la inceput ce înseamnă sa vrei sa vezi si latura opusa va aduc aminte ca sunt sustinator psd ce urmareste numai si NUMAI digi. Numai bine! Iar daca am gresit ceva mai sus îmi cer scuze pentru autocoretul telefonului meu. Numai bine! P.S domnul de mai sus cere sa ne oprim din mistouri dar el e cel care face misto de mitingul psd cu roaba de mici, cum se numeste asta?
Raspunde

scepticul

Acum 2 ani

Bine punctat, dle brasovean! Se crede f. spiritual si democrat! Sa ne spuna cu ce se ocupa in afara protestelor si de unde isi asigura painea zilnica, asta daca nu se hraneste doar cu maretele idealuri ale democratiei pe care dumnealului o intelge cum ii place...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

lol

Acum 2 ani

Tu chiar nu ai la BV un ziar local online?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Barsu Alex

Acum 2 ani

Brasovene ...nu-mi place psd sub nici o forma !!!! dar te respect pt comentariul pertinent !!! Da!!! am incercat sa vad daca au si idei bune . Au , putine dar sunt . Insa raul pe care-l fac este imens si de nerecuperat ! Si nu vorbesc numai de psd . Ci de intreg parlamentul si guvernul . La digi au fost urmatoarele stiri : gurvernul romaniei a imprumutat 4 miliarde acum 4 luni , pt ....marti 05.iunie a imptumutat 1.2 miliarde euro pt. ....poate ne dai niste detalii : pt. ce ? Ce donanzi ? Cine le va plati ? Cand ? ...asa despre viittorul nostru... Oricum ma bucur ca sunt oameni acolo cu care se poate purta un dialog ... P.S. acesta e chiar numele meu real .
Raspunde

Brasovean

Acum 2 ani

Domnule Alex respect comentariul si seriozitatea dumneavoastră. Sunt de acord cu dumneavoastră ca nu toate ideile psd sunt cele mai bune si recunosc ca as aborda anumite subiecte, mai ales cele legate de PR, complet diferit. Legat de imprumuturile pe care tu le mentionezi mai sus bugetul eu stiu ca se face o proiector a bugetului pentru un an astfel încât sa se stie o suma estimativa a incasarilor si o suma estimativa a cheltuielilor. In visteria statului banii nu intra atunci când au ei nevoie ci inatra in functie de când isi plătesc oamenii dările, firmele impozitele si asa mai departe. Stiu stirile la care te referi de la digi, ar fi fost plăcut daca ar fi mentionat si perioada pe care s-au împrumutat, nu sustin ca eu il stiu, însă o informatie de genu ti-ar oferi informatii daca este un împrumut ce se adaugă la împrumutul statului pe termen lung, sau daca e doar un împrumut pe termen scurt. Îmi place sa stiu ca sunt si oameni cu care pot vorbi de partea cealaltă nu numai persoane care ne considera comunisti si incuiati. Cea mai mare parte a împrumutului extern al tarii noastre a fost făcut pe vremea lui Boc, in jur de 40miliarde si sper sa nu gresesc caci la un moment am pierdut sirul. Legat de aspectele legate de parlament este adevărat lucrurile nu sunt roz in întregime, însă sa invalidezi tot ceea ce face parlamentul numai datorita unor oameni incorecti(nu ma refer la partide ci la oameni in persoana, de la toate partidele) consider ca este o eroare majora. Chiar si cu uscaciunile din parlament aceste are un factor mai mare de corectitudine decât un singur om, până la urma acolo sunt 500 de oameni cu idei si opinii diferite este o institutie mai democrata decât presedentia, din punctul meu de vedere. Plus ca trebuie memtionat un aspect, este mai simplu sa cumperi un om decât 500 corect?
Raspunde

Coca Draxini

Acum 2 ani

LOL - tu sa taci si sa nu vorbesti neintrebat !! ...poti sa iesi - servus
Raspunde

lol

Acum 2 ani

Nu serios? Introduceti cumva si cenzura ? Nu-ti convine, nu citi....
Raspunde

Coca Draxini

Acum 2 ani

LOL ...nu fi obraznic - cu argumentele tale plictisesti - OK ? :)
Raspunde

John

Acum 2 ani

Mars la culcare !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus