Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Ministrul Turismului: Cisnădie și Cisnădioara vor deveni stațiuni turistice

Ministrul Turismului: Cisnădie și Cisnădioara vor deveni stațiuni turistice

Ministrul Turismului, sibianul Bogdan Trif, a anunțat sâmbătă, la Muzeul ASTRA, că localitățile Cisnădie și Cisnădioara vor deveni stațiuni turistice locale. Acesta a spus că la Sibiu va fi deschis un punct local de promovare și că le-a arătat jurnaliștilor europeni Transfăgărășanul... pe internet.

Sâmbătă, la ora 13:00 în fața „Casei Viticultorului sas din Șeica Mică”, de pe teritoriul Muzeului ASTRA își fac apariția trei trăsuri. În prima din ele este ministrul Turismului, alături de directorul instituției și de câțiva jurnaliști străini. În celelalte două - sunt doar jurnaliști. Apariția lor este legată de organizarea de către Ministerul Turismului a unui infotrip de promovare turistică a României. Cel de azi este al treilea la număr. În cadrul acestui infotrip grupul de jurnaliști a vizitat orașele București, Brașov și Sibiu. În Sibiu, aceștia au ajuns vineri, reușind – așa cum a spus ministrul – să bea o cafea și să ia cina în centrul vechi și să se plimbe pe Podul Minciunilor. De asemenea, înainte de a ajunge la Muzeu, aceștia au mai vizitat lacurile de la Ocna Sibiului.

trasura

Turismul românesc, în urmă în online

Tot aici, Bogdan Trif a chemat jurnaliștii locali la o conferință de presă. „Știți că noua politică de promovare a ministerului implică foarte multe infotripuri, o strategie de promovare a României în mediul online. Suntem la al treilea infotrip. Primul a fost în Cluj și Oradea, al doilea - în Delta Dunării. Azi, aici, sunt prezenți 13 jurnaliști din țările UE. Sunt fascinați de România”, a spus Trif. Acesta s-a arătat convins că prin intermediul articolelor jurnalistice „vom fi promovați într-un mod mult mai eficient” și a ținut să precizeze că autoritatea pe care o reprezintă nu a abandonat „nici târgurile de turism”. „Ne pregătim să intrăm și în mediul online. Din păcate, suntem rămași mult în urmă. Până la sfârșitul anului vom avea ghidul turistic, sub forma unei hărți interactive, care va reliefa toate frumusețile României - o aplicație cu informații și posibilitatea creării traseelor”, a mai adăugat ministrul.

Veștile pentru sibieni

Sibian de origine, Bogdan Trif a anunțat câteva „vești bune” pentru localnici, care vor veni „în viitorul apropiat”. Este vorba declararea a două noi stațiuni turistice: Cisnădie și Cisnădioara, a treia localitate, Cârțișoara, având depusă și ea documentația în acest sens. „Cisnădioara e mult mai avansată. Urmează ca în maxim o lună de zile să fie declarată stațiune turistică. Ce înseamnă asta: pot fi accesate fonduri europene și guvernamentale mult mai ușor”, a explicat ministrul.

trasura 2

„De asemenea, Sibiul va avea un punct local de promovare. Până acum exista doar la Alba și Brașov, două județe care deserveau Sibiul. În viitorul apropiat, cu siguranță Sibiul va avea un local de promovare, pentru că avem foarte multe frumuseți aici care trebuie promovate”, a continuat Bogdan Trif. Nu se știe însă exact când Sibiul va avea un astfel de punct local de promovare, însă ministrul știe care va fi avantajul acestuia: „O să fie o umbră a Ministerului Turismului care va avea astfel o legătură directă cu autoritățile locale. Legăturile directe sunt cele mai eficiente. Cu alte cuvinte, nu va fi nevoie de telefon, fax. Va avea loc un dialog direct; funcționarii o să fie sfătuiți, o să explicăm față în față proiectele pe care le are ministerul, banii care pot fi accesați etc.”.

Conștient de necesitatea implementării diverselor proiecte ce pot contribui la promovarea județului Sibiu, lucru ce are nevoie de voința și colaborarea autorităților, Trif nu a ezitat să tachineze liderii locali. „Este un avantaj mare și Sibiul chiar merită. El a pierdut lupta cu județele din vecinătate. Să nu uităm că am fost locul 1, mai ales după 2007, când Sibiul a fost capitală culturală a Europei. Acest lucru e doar din cauza unui prost management. Avem multe locuri care sunt unice în România”, a comentat ministrul.

„Le-am arătat Transfăgărășanul pe internet”

După conferință, jurnaliștii străini au luat prânzul, după care vor pleca la București, de unde vor lua avionul spre țările lor de baștină. Între timp, atât ministrul Turismului, cât și directorul Muzeului ASTRA vor fi în așteptarea „feedback”-ului lor. „Noi asta «propovăduim», anume turismul cultural, comunicarea și interpretarea patrimoniului, dar și modul în care ducem în atenția publicului zonele rurale. Care încă au un potențial turistic fantastic. Știu sigur că am răspuns pozitiv tuturor domnilor din presă și așteptăm cu nerăbdare un feedback”, a spus directorul muzeului, Ciprian Ștefan.

trif cu jurnalisti

Ministrul Turismului s-a lăudat jurnaliștilor străini că România are cea mai spectaculoasă șosea din Europa, arătându-le poze de pe internet. „O să mergem până la Bâlea Lac. Din păcate, e închis Transfăgărășanul. Am vrut să le arătăm cel mai spectaculos drum din lume. Le-am arătat pe internet și au spus că nu le vine a crede că e închis”.

Infotripurile, ca mod de a afla dacă România e gata să preia președinția UE

Am discutat cu unul dintre jurnaliștii prezenți la infotrip – Filip Nerad, corespondent la Bruxelles al postului public de radio din Cehia. „Motivul pentru care mă aflu aici este că vreau să fac o relatare despre pregătirea României de a prelua președinția UE în 2019. Va fi o președinție specială pentru că va fi în timpul Brexit, vor fi alegeri europene. Deci, vreau să aflu care sunt ideiile, prioritățile, poziția României în problemele migrației, un subiect care interesează pe toți, cum vede România rezolvarea acestora”, ne-a spus jurnalistul. În ceea ce privește răspunsurile pe care le-a aflat până acum, acesta se pare că pleacă acasă fără prea multă claritate. „Am avut la București o întâlnire cu ministrul Afacerilor Externe, dar nu ne-a oferit răspunsuri concrete – este un diplomat. Așa că vom vedea”.

În ceea ce privește vizita la Sibiu, Filip Nerad spune că i-a plăcut orașul și a adunat multă informație. Dintre București, Brașov și Sibiu ar alege ultimul, deoarece a scris mult despre Germania și știe că Sibiul e apropiat de cultura germană. „Am vizitat catedrala ortodoxă, biserica evanghelică, ne-am plimbat prin Piața Mare. E frumos”.

L-am întrebat pe Bogdan Trif ce buget a fost alocat de minister pentru aceste infotripuri. Oficialul nu ne-a oferit o cifră, precizând că bugetul total pentru promovare al Ministerului Turismului este de 13 milioane de lei.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

12 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Volkischer Beobachter

Acum 3 ani

Hahahaha!...Chiar aşa domnule ministru?...Bogdan Trif vorbeşte să se afle-n treabă!
Raspunde

Stefan

Acum 3 ani

Poate reusesc sa asfalteze in Cisnadioara si sa aduca apa curenta si canalizare!
Raspunde

Cisnadioreanu

Acum 3 ani

In Cisnadioara nu este apa curenta si nici canalizare. Oamenii isi dau mizeroa si fosele in rau!! Sa le miroasa turistilor!
Raspunde

Încă o gogoașă ... marca înregistrată, Bogdanica

Acum 3 ani

Băiatul ăsta este de o stupizenie nemăsurabilă; NU are nici o realizare profesională DAR in schimb are o mare calitate : cel mai bun vânzător de gogoși . Bogdanica !!! cu prosteala la Teleorman , pe la Sibiu te așteptăm cu profesionalism, viziune și implicare .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ptr frustratul de la 16.42

Acum 3 ani

Bai natangule, eu il cunosc pe acest om. A muncit enorm de mult, a realizat f fff multe lucruri, mai ales ptr Sibiu. Dar tu fiind un frustrat pdlist, bine platit ptr a vorbi urat despre oameni pe care nu-i cunosti, n-ai cum sa recunosti realitatea.
Raspunde

Nătâng ??? :)

Acum 3 ani

Băi, domnule nu sunt frustrat, sunt indignat când văd că incompetența si pupincurismul ne conduc și ne influențează viitorul !!!
Raspunde

Acum 3 ani

Felicitari d-le ministru ! Omul sfinteste locul!!!!!
Raspunde

ioan

Acum 3 ani

De sfintitul locului se ocupa altcineva nu ministrul.
Raspunde

Natang= prostanac

Acum 3 ani

Vad ca te intrebi ce inseamna natang. Iti spun eu: neghiob, prostanac, om lipsit de inteligenta. Una din realizarile ministrului a fost prezentata chiar in acest art., dar tu fiind un natang, nu citesti, doar jignesti oamenii, ca doar ptr asta esti platit.
Raspunde

Dar voi slugilor ... !!!

Acum 3 ani

"Stiu că sunt prost. Dar când mă uit în jur, prind curaj." - I.C. Într-adevăr sunt "...neghiob, prostanac, om lipsit de inteligenta... " când trebuie sa am un dialog cu un individ care posedă un caracter și o personalitate infectă; calitățile tale sunt greu de atins de către un om cu discernământ. Dar voi slugilor ce știți să faceți cel mai bine ??? V-au întunecat ăștia minte de nu mai puteți vedea realitatea !!!
Raspunde

Cisnadioreanul

Acum 3 ani

A expirat timpul... Vorbe in vant...
Raspunde

andrei

Acum 2 ani

inca un motiv in plus sa ma mut din Sibiu :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus