Vineri,
07.10.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Corina Crețu: Proiecte noi nu mai avem. Păcat de miliardele de euro pe care le avem la dispoziţie

Corina Crețu: Proiecte noi nu mai avem. Păcat de miliardele de euro pe care le avem la dispoziţie

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, a declarant cu ocazia conferinței Conferinţei ”Economie Durabilă în Europa", desfășurată la Bruxelles, că marți a fost aprobat de către Comisia Europeană şi a fost depus Parlamentului European şi Consiliului UE spre dezbatere bugetul de după 2020.

"Am muncit foarte tare pentru a obţine fonduri europene, pentru a avea o politică consistentă şi după anul 2021. România este printre ţările care au câştigat 8% faţă de alocarea din 2014 - 2020, alături de Bulgaria şi Grecia. Bătălia mea s-a încheiat, este în mâinile membrilor PE şi ai Consiliului. Dar ceea ce am încercat a fost să menţinem această politică de coeziune care a fost pentru foarte multe decenii şi sper că va rămâne în viitor una dintre principalele politici ale UE care să susţină statele, regiunile, oraşele în dezvoltarea lor economică şi socială. Am semnat 240 de milioane de euro pentru proiectul de autostradă Târgu Mureş - Câmpia Turzii. Aştept cu nerăbdare să se semneze... N-avem din păcate un proiect depus la Comisia Europeană pentru Târgu Mureş - Iaşi, aşteptăm un răspuns din partea Guvernului României, noi ne-am oferit pentru această perioadă de programare să realizăm studiul de fezabilitate. Proiecte noi nu mai avem. Din păcate pentru miliardele de euro pe care le avem la dispoziţie pentru infrastructura mare, am primit spre aprobate în cei 4 ani de când sunt comisar european doar patru proiecte, din care azi s-a aprobat cel de-al treilea", a subliniat Corina Creţu, care a adăugat că mai există în analiza Comisiei proiectul metroului Gara de Nord - Bucureşti Otopeni, conform Agerpres.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

zzz

Acum 4 ani

Dormi linistit, PSD lucreaza pentru tine ^_^
Raspunde

Claudiu

Acum 4 ani

E trist, dar totusi sta in puterea noastra sa mai putem schimba ceva. Prezenta la vot OBLIGATORIU!!!! Pana cand nu ne implicam toti, sa avem o alta clasa politica, ne vom adanci si mai mult. Din pacate nici din dreapta nu vine nimic....Aceste partide trebuie sa plece cat mai repede, sa se reformeze , oameni noi, integrii, scoliti, nemanipulati...fara schelete ale trecutului ascunse prin dulap. Avem nevoie de lideri curajosi, capabili ....oameni care au demonstrat ca se pricep in domeniile in care activeaza, exemple in comunitatiile in care sunt
Raspunde

Marinel Receu

Acum 4 ani

Care partide? USR si MRI? Aici ai dreptate, bravo!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus