Marţi,
20.10.2020
Cer Senin
Acum
1°C

Concurs: Câștigă o grădină de oraș!

27 Iunie 2018 19:01

Concurs: Câștigă o grădină de oraș!

În cadrul proiectului “Grădina mea de la oraș“, proiect cofinanțat de administrația locală, Turnul Sfatului lansează un concurs în cadrul căruia sunt oferite 14 kituri de grădinărit. Opt dintre aceste kituri sunt destinate sibienilor care doresc să își amenajeze o grădină în balcon, restul de șase fiind destinate celor care au posibilitatea să își amenajeze o grădină în jurul casei.

Proiectul “Grădina mea de la oraș“ își propune să stimuleze apetitul sibienilor pentru amenajarea unor mici grădini de legume și plante aromatice pe balconul sau terasa apartamentelor din oraș. Totodată, proiectul cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu prin intermediul Agendei comunității, își propune să încurajeze și utilizarea spațiilor private din jurul caselor din oraș tot pentru amenajarea unor grădini de legume.

Cum participi?

Primul concurs din cadrul acestui proiect oferă posibilitatea de a câștiga – prin tragere la sorți – unul din cele 14 kituri de grădinărit. Pentru a vă înscrie la concurs, nu trebuie decât să intrați pe pagina de Facebook a publicației Turnul Sfatului și – la postarea referitoare la concurs, link către postare aici – să lăsați un comentariu. “Balcon“ vor scrie în comentariu cei care doresc să câștige un kit de grădinărit destinat celor care locuiesc în apartamente. Sibienii care vor să câștige un kit de grădinărit pentru amenajarea unui grădini în jurul casei trebuie să scrie în comentariu cuvântul “curte“.

Desemnarea câștigătorilor se va face prin tragere la sorți în ziua de miercuri, 4 iulie 2018. Pe pagina de Facebook a Turnul Sfatului, la postarea referitoare la concurs, va fi postat mai întâi anunțul potrivit căruia înscrierea la concurs s-a încheiat. Ulterior, fiecare comentariu valid (adică cele care conțin cuvintele “balcon“ sau “curte“) va primi câte un număr. Comentariile multiple asociate aceluiași cont de Facebook vor primi un singur număr. Cu ajutorul platformei random.org, vor fi desemnați mai apoi cei opt câștigători ai câte unui kit de grădinărit pentru balcon, respectiv cei șase câștigători ai câte unui kit de grădinărit pentru case.

Toți câștigătorii vor fi contactați prin intermediul mesageriei private a platformei Facebook, pentru a stabili și detaliile referitoare la înmânarea premiilor.

Ce conține fiecare kit de grădinărit?

Cele 14 kituri au fost asamblate împreună cu partenerii de la Grădina verde. Fiecare kit de grădinărit pentru cei care locuiesc la apartament conține câte cinci jardiniere pastelat colorate, pământul recomandat și necesar cultivării plantelor și legumelor, precum și uneltele care se impun: mănuși, sistem manual de stropit, săpăligă dreaptă și săpăligă dublă și o greblă mică de mână. Totodată, aceste kituri conțin și răsaduri de tomate piticei, ardei, salată, cimbrișor, oregano, salvie și mentă, dar și semințe de ridichi, spanac, rucola, pătrunjel, leuștean, mărar, busuioc, usturoi și arpagic. Kiturile oferite drept premii pentru cei care locuiesc la curte includ aceleași unelte, mai puțin jardinierele și pământul, în plus beneficiind de mai multe semințe și răsaduri, inclusiv de tomate, castraveți sau fasole oloagă, spre exemplu. Valoarea totală a celor 14 kituri este de 7.5.00 de lei.

Atenție: premiile sunt destinate exclusiv locuitorilor municipiului Sibiu. În cazul în care extragerea va desemna un câștigător din afara orașului, acesta și va pierde premiul, care va fi pus din nou în joc pentru ceilalți concurenți care îndeplinesc toate criteriile de participare.
Totodată, câștigătorii pot lua parte la un show culinar demonstrativ, în cadrul cărora vor învăța ce și cum pot prepara cu și din plantele pe care le pot crește în grădinile de la oraș. Data și locul de organizare a acestui show culinar vor fi anunțate din timp.

 

Citește și

Grădina mea de la oraș. Un proiect pentru sibienii care își transformă balconul în grădină

Grădina din balcon, o necesitate. „Cu cât timpul între cules și mâncat este mai mic, cu atât beneficiile sunt mai mari”

 

Acesta este un material publicat în cadrul proiectului “Grădina mea de la oraș“, inițiat de Turnul Sfatului cu susținerea administrației locale. Scopul proiectului este acela de a determina cât mai mulți sibieni să își amenajeze o grădină de legume în balcon sau în jurul casei. Detalii despre acest proiect puteți găsi aici.

logo municipiul sibiu

“Grădina mea de la oraș“ este o acțiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității.

Logo - Oasis

Sponsor principal: Oasis

Partener: Grădina Verde Sibiu

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus