Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Marș al bicicliștilor sibieni. Ei cer dreptul la infrastructură urbană, respect și siguranță în trafic

Marș al bicicliștilor sibieni. Ei cer dreptul la infrastructură urbană, respect și siguranță în trafic

Vineri, 29 iunie, de la ora 18:30, bicicliștii sibieni sunt așteptați să participe la Critical Mass, un eveniment ce are loc la nive global și prin care bicicliști care își cer dreptul la infrastructură urbană, respect și siguranță în trafic.

Punctul de întâlnire este parcarea magazinului Carrefour de pe Bulevardul Victoriei, după care se va pedala pe următorul traseu: Bulevardul Victoriei -> Pța. Unirii -> Bulevardul Coposu -> Str. Socului (sub Podul Gării) -> Pța. 1 Decembrie 1918 -> Str. Constituției (  sens giratoriu -> retur)-> Parcul Tineretului.

După cum spun organizatorii, necesitatea unui astfel de manifest în Sibiu s-a născut din mai multe motive: calitatea pistelor de biciclete, nerespectarea acestora de către conducătorii auto și folosirea lor pe post de parcare, promovarea siguranței în trafic și necesitatea creșterii awareness-ului șoferilor cu privire la prezența bicicliștilor în trafic. Critical Mass este un eveniment pașnic, o celebrare a comunității sibiene care folosește mijloace de transport alternativ (biciclete, trotinete, skateboards, longboards).

Pentru a evita accidentele de orice fel, cât și pentru a transmite eficient mesajul manifestului, acela că strada nu este doar a mașinilor, organizatorii transmit că este importantă atitudinea pozitivă față de toți participanții la trafic, respectarea normelor de circulație impuse de legislația în vigoare, dar și echiparea corectă a bicicletelor / vehiculelor.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

10 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Robert

Acum 3 ani

Oare o sa le spuna cineva biciclistilor(care cred ca in trafic ei au numai drepturi si nici o obligatie) ca pt a traversa pe trecerea de pietoni trebuie sa coboare de pe bicicleta sa se asigure si apoi sa traverseze??? Ca 8 din 10 trec pe bicicleta fara un minim de asugurare. Sau o sa le spuna cineva ca in sensurile giratorii si ei trebuie sa acorde prioritate sa semnalizeze schimbarea directiei...sa nu taie fata masinilor doar pt ca sint biciclisti? Sau o sa i atentioneze cineva ca acolo unde sint marcate piste pt bicillisti(aia nu e amenajare de piste ingustind soseaua si sacrificind o banda de circulatie pt un biciclist pe ora fata de...1000 de autoturisme) macar sa neraga pe aceea pista si nu in afara ei in fata masinilor ??? Si cite ar fii de spus. Stiu mi.am asumat riscul cu acest mesaj de a fii injurat de 100 de biciclisti...minim...jum cu barba...pt ca ...nu.i asa...ei au...decit drepturi ca participanti la trafic
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aurelian Lovinescu

Acum 3 ani

Decat drepturi au astia cu bicicletele au decat drepturi au!
Raspunde

Erlkonig

Acum 3 ani

Pistele pt biciclete sunt numai pentru biciclisti. N-ai voie sa circuli sau sa stationezi/parchezi pe ele. Incepem cu asta, da?
Raspunde

dadush

Acum 3 ani

a FII sau a nu FII?....asta-i intrebarea. Pana la urma puteti sa organizati si voi soferii, critical mass pentru a-i face mai atenti pe biciclisti, nu-iasa? Si biciclistul ala, doar unul pe ora poate ca este tot din cauza "respectarii" legislatiei de catre soferi care au trecut prea repede de la caruta la automobil.
Raspunde

Robert

Acum 3 ani

Imi pare rau ca n.ai inteles ironia cu...decit !!! Dar...fiecare intelege cum vrea ...ce vrea...si ce....poate intelege
Raspunde

dadush

Acum 3 ani

si lipsa cratimei "-" este tot ironie?:)
Raspunde

...

Acum 3 ani

Primaria si Politia ar trebui sa ia aminte de la tarile mai avansate decat noi. Pistele de bicicleta se fac pe trotuare din niste motive evidente. Dungile trasate pe carosabil sunt un pericol permanent pentru biciclisti. Nu uitati ca biciclistii nu sunt obligati sa cunoasca codul rutier si nu toti sunt foarte siguri pe echilibrul lor ciclist. Drept urmare a obliga biciclistul sa stea langa masini este de-a dreptul criminal. Unde sa mai punem inconstienta celor care au trasat "pista" in giratorii? In Sibiu a fost deja o victima in giratoriu. Cate trebuie sa mai avem pana stergeti acele aberatii? Biciclistii ar fi mult mai in siguranta daca ar traversa ca si pietonii. Daca totusi intra in intersectii trebuie sa se inscrie corect la fel ca orice vehicul, insa asta ar presupune cunoasterea regulilor de circulatie... Largiti trotuarele acolo unde se poate si urcati pistele pe trotuar. Vopseaua nu este pista de bicicleta!
Raspunde

Odin

Acum 3 ani

Necunoasterea regulilor de circulatie pentru biciclisti si inghesuirea lor pe spatiu carosabil langa autovehicule este o "combinatie criminala"! E ca si cum ai da cuiva explozibil si chibrite si il lasi dupa bunul lui simt sa le manevreze.
Raspunde

Comunitatea pe 2 roti speranta

Acum 3 ani

Cerem in mod insistent primariei sa creeze piste de biciclete la standardele tarilor europene in care am calatorit si am vazut ca se face! Cerem drepturi prevazute de lege, programul prima biciclete, inlesniri la impozite, bere cu portocale gratuita si piure de broccoli subventionat! Noi, comunitatea celor 2 biciclisti sibieni vrem o tara ca afara, fara PSD, fara CCR si vrem sa castige la alegeri cei in minoritate! Solicitam ca cei de bani gata, care se descurca in viata si care iubesc femei frumoase sa fie alungati din Sibiu si masinile lor sa fie valorificate pentru a-i ajuta pe rezistentii someri. Vrem ca lumea sa nu mai rada de noi si sa spuna ca ne iubim doar cu verisoarele!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus