Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Astăzi debutează cea mai mare competiție pe echipe găzduită vreodată de Sibiu

Astăzi debutează cea mai mare competiție pe echipe găzduită vreodată de Sibiu

Cupa României la Minifotbal, ediția a VIII-a, se desfășoară la Sibiu în perioada 29 iunie – 1 iulie, începând cu ora 09:00.

Cupa României la Minifotbal 2018 debutează cu meciurile din faza grupelor, care se vor întinde pe durata întregii zile, pe 8 terenuri din Sibiu și Cisnădie. Echipele participante au fost împărțite în 32 de grupe, astfel că în prima zi a competiției se vor juca 96 de meciuri, câte 12 pe fiecare teren. În cadrul conferinței de presă de azi, președintele Federației de Minifotbal din România a lăudat calitatea bazelor sportive pe care se va desfășura competiția, spunând că au permis organizarea unei competiții cu un număr record de echipe participante.

„Noi am hotărât, datorită și bazelor sportive pe care le avem în Sibiu, care ne-au permis acest lucru, că putem organiza o competiție cu maxim 96 de echipe, depășind astfel recordul de anul trecut, de la Cluj-Napoca, unde am avut 84 de echipe. La Cupa României de la Sibiu sunt echipe foarte bune, care au câștigat cupa la nivel local și au un lot foarte bun de jucători, pot obține performanțe deosebite. (…) Una dintre mizele foarte importante ale competiției este faptul că echipa care va câștiga Cupa României își va câștiga automat dreptul de a participa în Liga Campionilor, care va avea loc în luna septembrie în Slovenia. Federația de Minifotbal din România le oferă această șansă atât câștigătoarelor campionatelor regionale, pentru că îmi doresc să dăm o miză fiecărei competiții, cât și echipelor care câștigă Cupa României și Campionatul Național”, a declarat președintele Federației de Minifotbal din România, Ioan Onicaș, joi, la Sibiu.

Secretarul Federației Române de Minifotbal a oferit mai multe detalii despre organizarea competiției, vorbind, de altfel, și despre posibilitatea ca această competiție să revină și anul viitor la Sibiu.

„Avem 96 de echipe, iar competiția se va desfășura pe 8 terenuri, în municipiul Sibiu și în Cisnădie, Avem 160 de jocuri în trei zile, începând de vineri dimineață, de la ora 9, până duminică, la ora 16. În tot acest timp, peste 30 de arbitri vor oficia aceste jocuri, având, de altfel, și 20 de observatori la această competiție. Toate terenurile vor avea asigurată asistență medicală, iar sâmbătă, cele mai importante jocuri vor fi transmise live pe pagina de Facebook a Federației de Minifotbal din România. Am convingerea că echipele care vor veni aici vor face o figurație bună și că toată lumea este pregătită. Sperăm că această competiție nu numai că va rămâne o tradiție în calendarul minifotbalului, dar, dacă vom găsi în continuare deschidere din partea autorităților locale, de ce să nu ne întoarcem și anul viitor tot aici și să organizăm în continuare această competiție la Sibiu”, a declarat Attila Takacs, secretarul general al Federației de Minifotbal din România.  

Președintele Asociației Club Sportiv „Luceafărul”, Teodor Lalu, a vorbit, la rândul său, despre competiția pe care o organizează, dar și despre șansele echipelor sibiene la câștigarea trofeului.

minifotbal grupe + program (1)

„Avem onoarea să găzduim această competiție pentru a 3-a oară. Îmi amintesc că la început erau 32 de echipe, la următoarea ediție am avut vreo 56 de echipe, iar acum avem 96 de formații, fiind competiția cu cel mai mare număr de participanți. (…) Juventus Sibiu este echipa care emite pretenții la câștigarea Cupei, o echipă care a câștigat trofeul, în 2012, și acum are trei jucători în lotul național. Este mărturisirea nedisimulată a conducătorului clubului, că vrea să câștige cupa la Sibiu. Dar este o competiție a surprizelor. Și echipele mici pot să ajungă în semifinale sau în finală”, a declarat Teodor Lalu.

Acces liber pentru spectatori

Spectatorii vor  avea acces liber la meciurile din Cupa României la Minifotbal. Partidele se vor desfășura pe 8 terenuri, după cum urmează: T1, T2, T3, T4 (terenul sintetic de la Stadionul Municipal), T5 - Complexul Sportiv „Luceafărul”, T6 - Baza Sportivă Cireșica, T7 Școala Generală nr. 19, iar T8 - Baza Sportivă Panalim din Cisnădie.

Cele mai multe meciuri se vor desfășura pe terenul sintetic de la Stadionul Municipal, împărțit în patru terenuri de minifotbal. Tot aici vor avea loc ultimele faze din cadrul competiției, începând de la sferturile de finală și până la ultima partidă, care va decide câștigătoarea Cupei României.

Cupa României la minifotbal 2018 este organizată de Asociația Club Sportiv „Luceafărul” Sibiu 2009, în parteneriat cu Federația de Minifotbal din România, acțiunea fiind cofinanțată de Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nisetrian Fofeldeanu

Acum 3 ani

Cupa Romaniei la minifotbal, cea mai mare competitie gazduita de cel mai european, civilizat, dezvoltat oras, centrul economic al Romaniei!!! Ahahahahahahahahaha!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pepe

Acum 3 ani

Campionatul mondial e o nimica toata pe linga turneul de minifotbal organizat de mini_alesi sibieni.
Raspunde

Anemona Tarlungeanu

Acum 3 ani

Clujul gazduieste campionatul european de baschet, nationala de handbal, FedCup, Cupa Davis, etc iar Sibiul campionatul de minifotbal la sala polivalenta Licuricii plangaciosi. Ahahahahaahahhaaa, vesnic fuduli cu satul vostru!
Raspunde

Denisa Muica

Acum 3 ani

Du-te la tine la Caineni daca nu iti convine, oltean asistat social!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus