Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Gardul de la stradă al Cimitirului va fi înlocuit. Un milion de lei

Gardul de la stradă al Cimitirului va fi înlocuit. Un milion de lei

Pe lângă milionul de lei alocat pentru înlocuirea a 400 de metri de gard, proiectul are nevoie de încă un sfert de milion de lei pentru documentații, avize și proiecte.

Consilierii locali ai Sibiului au adoptat indicatorii tehnico-economici ai proiectului de înlocuire parțială a gardului cimitirului municipal, indicatori care prevăd că valoarea maximă ce poate fi cheltuită este de 1,277 de milioane de lei, cu tot cu TVA. Porțiunea de gard care urmează a fi înlocuită este cea paralelă cu Calea Dumbrăvii, de la sensul giratoriu amplasat la intrarea în cimitir și până la poarta de acces cu numărul 3, de unde începe și pădurea Dumbrava. Lungimea acestei porțiuni este de 400 de metri. “Refacerea completă a construcției gardului este impusă de următoarele: construcția este veche și afectată de intemperii; structura de rezistență (fundația) este erodată și fisurată, având înclinații periculoase ce ar putea conduce la prăbușirea anumitor porțiuni ale zidăriei, prezentând un pericol de accidentare a persoanelor și de distrugere a monumentelor funerare“, justifică reprezentanții administrației necesitatea înlocuirii gardului. Acesta a mai fost reparat în anii trecuți, dar – susțin reprezentanții administrației Cimitirului – “pe anumite porțiuni fisurile nu au putut fi oprite și sunt zone extinse cuprinse de igrasie“.

Viitorul gard va avea un soclu opac cu o înălțime de un metru, restul fiind construit din fier forjat. “Soluția estetică aleasă va fi în concordanță cu arhitectura porților existente și a intrării principale a Cimitirului municipal Sibiu“. Ca urmare a adoptării indicatorilor tehnico-economici, autoritățile locale urmează să contracteze proiectarea, obținerea avizelor necesare, dirigenția de șantier și execuția propriu-zisă a lucrărilor, în urma acestor proceduri de achiziție publică urmând a fi stabilit costul final al proiectului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus