Joi,
29.09.2022
Ploi Scurte
Acum
10°C

Primul volum al Arhivelor Transilvănene din Ungaria, redactat în limba română

Primul volum al Arhivelor Transilvănene din Ungaria, redactat în limba română

A apărut primul volum redactat de Arhivele Naționale din Ungaria în cadrul seriei ,,Ghidul bilingv al fondurilor și colecțiilor arhivistice privitoare la Transilvania, anterioare anului 1918-1919”.

Volumul cuprinde descrierea fondurilor și colecțiilor aflate în păstrarea Arhivelor comitatelor Bichiș, Bihor, Cenad, Sătmar, Arhivele Districtului Chioar și alte Arhive teritoriale din Ungaria, în format bilingv (română și maghiară).

Volumele din această serie sunt realizate în baza Protocolului încheiat în anul 2011 între Arhivele Naționale ale României, Arhivele Naționale Ungare, Arhivele Municipale din Budapesta și Asociația Arhiviștilor din Ungaria.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, până la sfârșitul acestui an vor fi editate alte două volume privind fondurile și colecțiile referitoare la Transilvania, deținute de Arhivele Naționale ale Ungariei, în primul rând arhiva istorică a Transilvaniei, reținută la Budapesta după Primul Război Mondial.

Arhivele Naționale au finalizat ghidurile arhivistice ale județelor Mureș, Harghita și Maramureș. În total, Ghidul va avea 21 volume și va reprezenta un instrument complet de prezentare a arhivelor publice din România și Ungaria, referitoare la istoria Transilvaniei, până la sfârșitul Primului Război Mondial.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

unu

Acum 4 ani

Da si unde se poate gasi ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus