Duminică,
04.12.2022
Cer Senin
Acum
4°C

Captivi

La anul sunt alegeri. Două rânduri de alegeri mari și late. Primele pe listă sunt europarlamentarele, cărora niciodată nu li s-a acordat mare atenție. Nici de oameni, nici de partide. Europarlamentarele sunt o miză doar pentru cei ce ajung acolo, la salariul în euro, cu diurne și zboruri plătite. E postul călduț unde fie se duc să își încheie cariera dinozauri ca Theodor Stolojan sau tinerei care n-au apucat ciolanul intern și sunt răsplătiți și ei cu un post mai călduț. Apoi ne pasc prezidențialele iar la ce se prefigurează acum, va fi din nou război. Ambele, teste reale pentru alegerile care contează cu adevărat, localele și generalele din 2020. De abia atunci vom avea o măsurătoare exactă și vom știi dacă poporul ăsta are vreo șansă să se deștepte sau o să continuăm baletul ăsta uite PSD-ul, nu e PSD-ul încă vreo câteva generații.

Întreaga opoziție se concentrează de mai bine de un an pe o singură temă mare și lată, tema justiției. Anterioara campanie electorală s-a concentrat în jurul aceleiași teme, cu partidele de opoziție mai concentrate în a prezenta cum te fură Ponta și Dragnea. E antologic penibilul clip cu Alina Gorghiu la ușa unui puști căruia îi fura Ponta sandwich-ul. Iar rezultatul l-am văzut cu toții. Justiția este o carte electorală pierzătoare, oricât ne-am dori noi să fie altfel. Dacă ultimul an jumătate nu a activat grosul non-votanților în campania electorală șansele sunt și mai mici. Pentru că oricât de importantă e justiția, oamenii își doresc în primul rând soluții pentru problemele mai importante. Pentru că da, educația, sănătatea sunt mai importante pentru oameni decât viitorul în zeghe sau pe plaja din Costa Rica al actualilor conducători. Iar din direcția asta nu vine nimic, recenta moțiune de cenzură ne-a arătat cât de clar se poate că opoziția nu e pregătită să guverneze pentru că toate eforturile ei se duc spre lupta împotriva PSD-ului. Timpul e scurt. Partidul stat mai înfige câte o gheară în fiecare zi ba într-o nouă instituție acaparată, ba într-o lege electorală, ba într-un cod administrativ. Opoziția se bate pentru justiție, coaliția trage ca să câștige și următoarele alegeri. Iar sondajele de opinie arată că sunt pe drumul cel bun. Justiția este extrem de importantă dacă nu vrem să ne întoarcem în epoca Iliescu-Năstase. Dar în același timp, dacă opoziția nu câștigă toate cele patru alegeri din următorii doi ani toată lupta asta a fost degeaba.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus