Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
0°C

24 de percheziții în Sibiu la traficanți de droguri. Vindeau în baruri celebre

24 de percheziții în Sibiu la traficanți de droguri. Vindeau în baruri celebre

Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu anunță efectuarea, miercuri, a 24 de descinderi și percheziții în Sibiu și Cluj-Napoca.

Reprezentanții DIICOT explică faptul că traficanții comercializau drogurile în două baruri celebre din Sibiu.

”Din cercetările efectuate a rezultat că, persoanele cercetate se aprovizionau cu substanţe stupefiante din afara ţării, pe care le comandau cel mai probabil pe internet („dark net”) şi care le erau livrate în România prin intermediul serviciilor poştale şi al firmelor de curierat (în acest sens fiind şi interceptat un colet cu cananbis).

De regulă substanţele stupefiante erau procurate de către iniţiatorul grupării infracţionale şi apoi vândute prin intermediul celorlalţi membrii ai grupării sau direct către consumatori, ori chiar alţi dealeri, nu numai din judeţul Sibiu, dar şi din judeţele învecinate.
Membrii grupării aveau ca loc de întâlnire şi planificare a activităţilor infracţionale două baruri situate în acelaşi imobil din municipiul Sibiu (de unde se făcea şi distribuţie a substanţelor stupefiante), administrate de către unul dintre membrii grupării.
În rândul consumatorilor de droguri a devenit de notorietate faptul că barurile respective, unde se strângeau membrii grupării,   erau folosite  și pentru tranzacționarea drogurilor, distribuția făcându-se inclusiv prin intermediul barmanilor de serviciu.
Liderii grupării  erau cunoscuţi având accese de violenţă fizică deosebită, folosind în special arme albe – cuţit, accese de violenţă îndreptate atât împotriva consumatorilor sau altor dealeri de substanţe stupefiante,  dar şi împotriva altor persoane cu care nu aveau legătură pe această linie a traficului de droguri, motivat de faptului că fac parte dintr-un grup infracţional (în prezent unul dintre lideri fiind suspectat inclusiv de comiterea unei tentative de omor, iar un altul, pe parcursul cercetărilor a fost arestat preventiv într-o altă cauză, pentru comiterea unei infracţiuni de omor, fără legătură cu traficul de droguri).
Liderii grupării infracţionale exercitau presiuni atât asupra consumatorilor cât și asupra altor dealeri cu scopul de a obține sume de bani datorate/impuse”.
Descinderile au fost făcute astăzi de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Sibiu, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. –B.T. Sibiu. În total au fost au fost 24 de percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi de mare risc, pe raza județelor Sibiu și Cluj.

În cursul zilei de astăzi, 60 persoane vor fi fost conduse la audieri.

”La data de 11 iulie a.c., polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au efectuat 24 de percheziții domiciliare pe raza municipiilor Sibiu, Mediaș și Cluj – Napoca și au pus în executare mai multe mandate de aducere într-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, de substanțe susceptibile  a avea efecte psihoactive, precum și trafic internațional de droguri de mare risc”, transmit polițiștii sibieni.
Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2016 – 2018, în județul Sibiu s-a constituit o grupare de criminalitate organizată specializată în procurarea, distribuirea și comercializarea drogurilor.

foto 2

”În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că persoanele cercetate ar fi procurat droguri din străinătate, le-ar fi livrat la mai multe adrese din județele Sibiu și Cluj și ulterior le-ar fi comercializat pe raza județului Sibiu, acestea fiind bănuite inclusiv de acte de violență. În urma efectuării perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat mai multe bunuri electronice, bani și diferite cantități de masă vegetală susceptibilă să conțină substanțe cu efect psihoactiv”, au mai explicat reprezentanții IPJ Sibiu.

În cursul acestei zile, 60 persoane vor fi conduse de polițiști, pentru audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu.

Cercetările sunt continuate de către procurorii D.I.I.C.O.T. – B. T. Sibiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat în vederea desfășurării de activități ilicite de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de

În aceste activități au fost angrenați și luptători de acțiuni speciale din țară, precum și jandarmi din Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

dancp2

Acum 4 ani

iorica lu toma ii pi lista?
Raspunde

Dacul

Acum 4 ani

Si numele barurilor de ce nu il scrieti?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus