Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Efectele inundațiilor la Cornățel. ISU Sibiu s-a autosesizat

Efectele inundațiilor la Cornățel. ISU Sibiu s-a autosesizat

Mai mulți locuitori din comuna Cornățel spun așteaptă de aproape o săptămână să vină cineva să scoată apa rămasă în subsolurile și grădinile lor, dar că au primit doar promisiuni și nu s-a făcut nimic. Pe de altă parte, primarul din Roșia spune că a fost de mai multe ori acolo și că a încercat să rezolve problema.  

Actualizare 23:00. Pompierii sunt încă la Cornățel.

apa cornatel pompieri (1) apa cornatel pompieri (2) apa cornatel pompieri (3)

Actualizare, 22:00. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu s-au autosesizat în cazul situației de la Cornățel și vin în ajutorul locuitorilor afectați de inundații. Două echipaje de pompieri intervin în această seară cu două motopompe, un autocamion de intervenție si o autospecială.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sibiu, pompierii nu ar fi fost solicitați să intervină în ajutorul locuitorilor din Cornățel.

„Urmare a informațiilor apărute în aceasta seara în cotidianul on-line Turnul Sfatului, vă informăm că ISU Sibiu s-a autosesizat și  intervine în sprijinul cetățenilor din localitatea Cornățel pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate de inundațiile din această săptămână. Mai mult decât atât, vă informăm că ISU Sibiu a intervenit și în noaptea de duminică, 09 iulie, atunci când mai multe locuințe au fost inundate în localitatea Cornatel și intervine ori de câte ori este solicitat. În situația prezentată în articol, ISU Sibiu nu a fost solicitat să intervină. Pompierii sibieni sunt alături de cetățeni atunci când aceștia se află în situaţii dificile și acționează la această oră în  localitatea Cornățel cu două motopompe pentru evacuarea apei din gospodăriile cetățenilor și va acționa până când situația va fi rezolvată. Două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Sibiu intervin cu două motopompe, un autocamion de intervenție și o autospecială, pentru evacuarea apei din subsolurile cetățenilor afectați de inundații”, anunță Ramona Nistor, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.
WhatsApp Image 2018-07-15 at 22.00.34

Știre inițială. După inundațiile de zilele trecute, patru gospodării din comuna Cornățel au avut de suferit. Cu apă în pivnițe și inclusiv în bucătării și toalete, oamenii spun că simt că au fost uitați.

„Trebuia să vină cineva cu pompe să scoată apa. Așa ne-au spus. N-a mai venit nimeni. S-a împuțit apa în pivniță și în bucătărie, am doi copii, nu pot să îi țin în condițiile astea. Toată comuna e un focar de infecție și nu vine nimeni să ne ajute. Nu se ocupă nimeni de noi. Suntem ai nimănui? Să vă spun drept, de o săptămână stăm așa cu apa asta împuțită, de 3 zile tot dau eu să iasă. S-au mai retras apele, dar tot degeaba. Noi nu avem canale, șanțuri, a intrat apa atunci peste tot, în grădină, în bucătărie...”, spune Florin Lăcătuș.

Un alt localnic spune același lucru. De câteva zile bune nici toaleta nu o mai poate folosi, pentru că a fost inundată.

„Sunt cinci gospodării afectate. Apa e de 70 cm în pivniță, nu mai putem folosi toaletele pentru că sunt inundate și mai și miroase îngrozitor peste tot. E bătaie de joc! Avem copii mici aici”, spune acesta.
Contactat de reporterul Turnul Sfatului, Ioan David, primarul localității Roșia, spune că nici nu se pune problema ca locuitorii să fi fost uitați și că a făcut mai multe vizite în Cornățel. Din păcate, primarul spune că pompele sale nu au reușit să rezolve problema și că are nevoie de ajutorul pompierilor.
„Eu m-am dus acolo cu pompe, două zile am tot scos apa de la dumnealor din pivnițe, dar nu am reușit să fac față la cantitatea de apă care s-a adunat acolo, pentru că am avut mai multe pompe pe teren, am scos apa din mai multe zona și pe perioada ploilor am renunțat, pentru că am văzut că este o luptă fără sfârșit. M-am mobilizat însă acolo unde a fost vorba de oameni în vărstă, persoane mai neputincioase care au avut nevoie urgentă de ajutor. La Cornățel m-am dus și cu un buldoexcavator ca să un canal prin una din grădinile celor afectați, dar atunci când am ajuns acolo nimeni nu a fost de acord să ne lase să facem canalul, iar eu fără aprobarea lor nu pot să fac acest lucru. Am solicitat ajutorul celor de la ISU să vedem dacă au o pompă de capacitate foarte mare pentru că la dumnealor în curți și grădini este foarte multă apă. Din păcate, cei de la ISU nu au putut să intervină pentru că au avut foarte multe zone mult mai grave în care au fost solicitați. Eu mâine voi cere din nou ajutor și vom vedea dacă reușim în sfârșit să rezolvăm problema”, spune primarul.
apa cornatel (1) apa cornatel (2) apa cornatel (4)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Pepe

Acum 5 ani

Numai oameni competenti la Rosia. Mai este cineva care dstorita competenței a ajuns perfecta Sibiului.
Raspunde

hilfe fiur rumenien

Acum 5 ani

Va rog puneti poze si cu proprietarii caselor cu probleme ca vreau sa merg cu ajutoare si daca ii vad pe strada sa ii recunosc, multumesc
Raspunde

unul

Acum 5 ani

Serios, ce are una cu alta, hai sa nu mai facem asemnea aprecieri ca daca se pune problema asa 80 % din populatia orasului nu se trage nici macar din judeteul Sibiu, asa ca mai usor cu dulapul pe scari
Raspunde

962

Acum 5 ani

Sebu s, director de cancelarie, care cumulează pensia uriașă MAI 8000 lei cu salariul 5000 lei se dorește prefect in locul doamnei!
Raspunde

ionc

Acum 5 ani

nu inteleg dela acei reporteri daca fac pozele este tot timpul noapte sau ceata asa rau se vede .
Raspunde

celovec

Acum 5 ani

In mai bine de jumatate din tara inundatiile ii coplesesc pe bietii romani. Ati vazut vreo reactie de compasiune, de solidaritate, de umanism din partea lui Johaos? Acest monument de nepasare si cinism, lipsit de cea mai mica farama de omenie, nu are suflet si nici afectiune pentru popor. Totul pentru EL. Pana si canalia de Basescu avea tresariri umane in asemenea situatii.
Raspunde

Sandy4eva

Acum 5 ani

Nu e problema, locatarii din zona isi iau zborul in caz de calamitati.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus