Joi,
09.02.2023
Cer Senin
Acum
-4°C

Admitere: Care sunt cele mai căutate facultăți din cadrul ULBS

Admitere: Care sunt cele mai căutate facultăți din cadrul ULBS

Majoritatea facultăților din cadrul ULBS sunt în plin proces de înscriere la admitere, unele reușind să tragă rapid un număr mare de tineri, altele ceva mai greu.

În total, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu scoate vara aceasta la concurs un număr de 5477 locuri pentru studiile de licență și masterat.

”Dintre acestea, 3.567  sunt locuri pentru studii de licență, 1654 reprezentând locuri subvenționate (fără taxă). Pentru studiile de masterat vor fi alocate 1910 de locuri (961 locuri bugetate), iar pentru Învățământ la Distanță și Frecvență Redusa vor fi scoase la concurs 1045 (855 locuri pentru învățământul de licență și 190 la master)”, spune reprezentanții universității.
Cele mai multe locuri, 883, sunt disponibile la Facultatea de Inginerie, la Facultatea de Științe Socio-Umane sunt 794 locuri, iar la Facultatea de Științe Economice, 383 locuri.

După o săptămână de înscrieri, cel mai mare număr de candidați, raportat la numărul de locuri scoase, se înregistrează la Facultatea de Științe Economice, unde sunt 556 de candidați pe 383 de locuri la licență.

Mulți candidați se înregistrează și la Facultatea de Drept. Aici s-au înscris 225 candidați pentru 198 de locuri la licență. De asemenea, interes mare există și pentru Facultatea de științe Socio-Umane, unde s-au înscris 811 candidați pe 794 de locuri.

Interes mare există și pentru Facultatea de Inginerie, unde pentru 896 de locuri disponibile s-au înscris 748 de persoane pentru studii de licență și 148 la master.

La polul opus se află Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, unde s-au înscris, până acum, 149 de candidați pentru cele 247 de locuri la licență.

Interes foarte slab este și la Facultatea de Teologie. Aici pentru 108 locuri s-au înscris, deocamdată, 41 de candidați.

Situația în timp real a înscrierilor la facultățile sibiene poate fi consultată aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

dr. alban

Acum 4 ani

Dar Medicina?
Raspunde

Dr. House

Acum 4 ani

Încep mâine înscrierile
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus