Vineri,
28.01.2022
Ninsori Usoare
Acum
-2°C

Noapte grea: Peste 200 de sibieni evacuați, 130 de pompieri la datorie

Noapte grea: Peste 200 de sibieni evacuați, 130 de pompieri la datorie

Aversele căzute luni seara în nordul județului a provocat pagube înseamnate și au obligat să plece de acasă, majoritatea la rude, peste 200 de sibieni.

Conform Instituției prefectului, în localitatea Boian 158 de adulți și 50 de copii au fost evacuați din cele 50 de locuințe inundate, găsind adăpost la rudele lor din comună. în total, 79 de case și anexele lor gospodărești au fost avariate, 250 de hectare de teren arabil, 33 de hectare de pășuni și fânețe și 180 de fântâni au fost inundate.

”Pe timpul acestei nopți, pe lângă misiunile de salvare și evacuare desfășurate de către pompierii sibieni, pana la aceasta ora, peste 130 de pompieri din cadrul ISU Sibiu și inspectoratele aflate în sprijin, au acționat cu ajutorul a peste 10 autospeciale și aproape 20 de motopompe pentru evacuarea apei din 36 de gospodarii, 21 dintre acestea aflate în localitatea Târnava și 15 în localitatea Boian. În continuare, pompierii sibieni rămân mobilizați în localitatea Boian pentru îndepărtarea efectelor produse de inundații, și vor continua acțiunile e evacuare a apei din gospodăriile cetățenilor afectați până la restabilirea stării de normalitate”, explică reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de urgență Sibiu.
În total, pe toată durata manifestării Codului portocaliu de inundații și până la această oră, pompierii din cadrul ISU Sibiu și celorlalte cinci inspectorate aflate în sprijin au intervenit pentru evacuarea apei din 59 de gospodarii inundate, aflate pe raza localităților Șura Mică, Săcel, Târnava, Copșa Mică, Boian și Săliște.

WhatsApp Image 2018-07-24 at 07.58.04

De asemenea, două persoane au fost salvate de viitură dintr-un autoturism.

Cu puțin înainte de miezul nopții, la Primăria Bazna a a fost organizată o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, condusă de prefectul Adela Muntean.

WhatsApp Image 2018-07-24 at 07.58.38

Au fost luate măsuri imediate, pentru intervenția în sprijinul populației: - SC Electrica va opri furnizarea de energiei electrice, pentru ca echipajele ISU să poată interveni - Direcția de Sănătate Publică va interveni pentru asigurarea de apă potabilă si verificarea fântânilor - Drumul județean 142 B, dintre Bazna și Boian, rămâne închis - Un echipaj al Jandarmeriei și un echipaj al Poliției Rutiere se vor afla permanent în zona afectată de inundații - Au fost solicitate în sprijin forțe și mijloace din cadrul ISU Alba, Brașov, Mureș, Hunedoara și Vâlcea. 

"Toate forțele de intervenție vor rămâne mobilizate, pentru a veni în sprijinul cetățenilor, până când situația va reveni la normal. Vom monitoriza în permanență situația de la Boian și din tot județul", spune prefectul Adela Muntean.
Apele s-au retras după ora 02,30.

WhatsApp Image 2018-07-24 at 07.58.47 WhatsApp Image 2018-07-24 at 07.58.42 inundatii Boian (4)

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Anonymus

Acum 3 ani

taiati padurile in continuare si asteptati ca altii sa vina sa va curete canalele de scurgere si albiile raurilor in care aruncati toate mizeriile si tot asa va fi de acum inainte...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus