Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
14°C

Directorul Tarom, despre cursa de București: “trebuie să fim conștienți de forța «magnetică» a Sibiului“

Directorul Tarom, despre cursa de București: “trebuie să fim conștienți de forța «magnetică» a Sibiului“

Cursa Tarom care leagă Sibiul de capitală contribuie la dezvoltarea relațiilor româno-germane, consideră directorul general al operatorului Tarom, Werner Wolff.

Inaugurată în 15 iulie, cursa Tarom care leagă Sibiul de București a fost deschisă ca urmare a potențialului de creștere pentru industria româno-germană, consideră Werner Wolff. "Marquardt, Siemens, Bosch, Continental sunt doar câteva exemple de companii germane care au găsit modelul succesului în Sibiu. Trebuie să fim conştienţi de forţa «magnetică» a Sibiului pentru investitorii germani, şi nu numai. De aceea, TAROM doreşte să facă parte din acest model de succes, să contribuie la dezvoltarea relaţiilor româno-germane din regiune, să reducă distanţa dintre cele două lumi, pe calea aerului. După Munchen, pasul firesc pentru noi a fost Stuttgart', a subliniat Werner Wolff, citat de Agerpres, făcând referire și la cursa pe care Tarom o operează de la Sibiu către Munchen.

Tot la mediul de afaceri face referire și Marius Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu, vorbind despre cursa către București. Sibiul este, însă, un punct de oprire a cursei care, de fapt, leagă Bucureștiul de Stuttgart, fapt pozitiv în viziunea conducerii aeroportului sibian. “Prin reluarea cursei interne Bucureşti - Sibiu, se dă curs nevoii de conexiune a mediului de afaceri, şi nu numai. Totodată, diversificarea opţiunilor de călătorie prin introducerea zborurilor operate de Tarom spre Stuttgart, consolidează actuala reţea de rute", a declarat Gîrdea, potrivit sursei citate.

Vicepreședintele CJ Sibiu, Christine Manta-Klemens, consideră că legarea Sibiului de București printr-o cursă aeriană este importantă și în contextul Summit-ului UE din primăvara lui 2019, eveniment organizat la Sibiu, dar și având în vedere titlul de Regiune gastronomică europeană pe care județul îl are anul viitor. "În egală măsură, ne bucură noile curse către cele mai căutate destinaţii din Germania“, a mai spus Christine Manta-Klemens, citată de Agerpres.

Cursa Tarom Sibiu – București circulă, din 15 iulie, de trei ori pe săptămână, duminica, miercurea și vinerea. Plecarea din Sibiu este programată seara, de la ora 20:10, aterizarea fiind programată la 20:50. Cursa către Sibiu este programată dimineața, decolarea de pe aeroportul Henri Coandă fiind programată la ora 07:30, iar aterizarea la ora 08:35. Pentru cei care ar fi vrut să plece, de exemplu, azi la București, biletul ar costa 55,67 euro, iar pentru întoarcerea de vineri dimineața ar fi trebuit să plătească 62,59 euro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Remus Tertian

Acum 5 ani

Decat sibieni au nevoie de avion sa ajunga la bucuresti, noi valceni avem masinii bune cu care ajungem m-ai repede decat sta-ti voi prin aeropoarte sa va milogi-ti de paznici sa va lase cu papornita!!
Raspunde

parc auto actualizat

Acum 5 ani

In primul rand din statisticile anului 2017, rezulta ca parcul masinilor din VL este invechit. In al doilea rand SB are 129.156 masini iar VL are 96.466. In al treilea rand numarul de masini la mia de locuitori este in SB 295 iar in VL 248. Multi vad putin pricep. Daca vad cateva BMW-uri de 5-10 ani vechime cu nr. de VL, nu inteleg cum e cu statisticile ....
Raspunde

McD

Acum 5 ani

....omule, m-am distrat in legatura cu cunostintele tale de lb.romana...ce bine ca locuiesti inca in Valcea, sper...ramai la coada vacii si mai citeste ceva...si mergi ''m-ai'' incet ca e belea...
Raspunde

n-ai strai

Acum 5 ani

a sol
Raspunde

Taromica

Acum 5 ani

Defapt de 3 ori pe saptamana (plus duminica) iar ca sa nu descurajati pasagerii puneti si-un pret mediu, cam la 35-40 euro pe segment.
Raspunde

Gogo

Acum 5 ani

Altfel zis, Bucale & Tarom sunt capuse.
Raspunde

Anicuta Bordea

Acum 5 ani

Sibiul este cea mai mare metropola economica si centru de dezvoltare si civilizatie din Europa Centrala!
Raspunde

Ema

Acum 5 ani

Reintroduceti cursa de Bucuresti asa cum era, cu frecventa mai mare si cu plecare dimineata din Sibiu, si atunci mai discutam de interes. Orarul de acum ii dezavantajeaza pe sibieni!
Raspunde

sibianul realist

Acum 5 ani

Exact! pe vremea lui Ceausescu existau 2 curse pereche spre Bucuresti! Pa 8,25 pleca spere Bucuresti o cursa si sosea ajungea la 9, 15. Din Bucuresti peca spere Sibiu o cursa la aceeasi ora. Seara la 18, 30 pleca o cursa spere \sibu, iar din Sibiu la 19,25 pleca o cursa spre Bucuresti. Vara exista o cursa pereche la pranz. In vreamea aceea biiletul costa 199 de lei, in timp ce un bilet de tren la clasa I la accelerat costa 138 de lei. Unii mai batrani decat mine spun ca au pris ;i biletul cu 99 de lei. oferta de acum e aiurea. Daca eu ca om de afaceri vreau sa fiu in Bucuresti la ora 10? de ce sa olec de seara, cand ar putea sa fie o cursa de dimineata?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus