Marţi,
16.04.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Ministrul transporturilor a descoperit, abia acum, două viaducte uriașe pe traseul autostrăzii Sibiu-Pitești

Ministrul transporturilor a descoperit, abia acum, două viaducte uriașe pe traseul autostrăzii Sibiu-Pitești

Ministrul transporturilor, Lucian Șova, a declarat că a descoperit abia acum că pe traseul autostrăzii Sibiu-Pitești sunt recomandate două viaducte.

Viaductele vor traversa atât DN1 și viitoarea autostradă, cât și râul Olt.

„Miercuri a fost depus studiul de evaluare adecvată, deci ultimul document care ţine de acordul de mediu. Am descoperit că în cadrul acestui document ni se recomandă să facem două viaducte, două construcţii care trec peste DN7, peste calea ferată şi peste râul Olt, fără să atingă autostrada, dar din perspectiva evaluării de mediu sunt absolut necesare, sunt finanţabile pe fonduri europene. Vor fi pentru mamifere mari. Este finanţabil din fonduri europene, ne dau banii, apreciază că este nevoie, de ce să nu lucrăm în sensul acesta? Am fost la comitetul de monitorizare pe POIM (Programul Operaţional Infrastructură Mare n.r), la reuniunea de acum cred că o lună, am avut un subcomitet de monitorizare la Ministerul Transporturilor, cu directorul direcţiei din cadrul directoratului Corinei Creţu (Comisarul european pentru politică regională n.r), cu alţi experţi, cu societatea civilă. La subcomitetul de monitorizare toate ONG de mediu au apreciat poziţia mea, a ministerului, a constructorului, în care am zis: da, ne asumăm şi aceste viaducte, le construim, le prindem în proiect, să fie un proiect prietenos cu mediul (...) dacă tot primim bani de ce să nu lucrăm mai bine. Până la sfârşitul anului vom avea acordul de mediu, deşi n-am mai pus deloc în discuţie, deşi a fost un curent de opinie care îndemna să începem iar controverse cu Jaspers, cu firma care a făcut acest studiu de evaluare adecvată, şi să încercăm să scoatem aceste viaducte. Nu facem acest lucru. Vom avea acord de mediu", a explicat ministrul, subliniind că acordul de mediu este principalul obstacol ce împiedică începerea lucrărilor.
El a adăugat că lotul 4 al autostrăzii este "matur", nu ridică probleme de geologie speciale şi poate fi scos la licitaţie repede, şi că "dacă declarăm câştigătorul pe 1 şi 5 ar putea să nu fie prea departe momentul în care să mergeţi pe jos până la primul excavator de la şantierul de pe Sibiu-Piteşti".

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Anonymus

Acum 5 ani

ce povesti pe paine... vai si amar de el ministru si de toti handicapatii din guvernul acesta
Raspunde

Geza

Acum 5 ani

Plus un an, si tolomacii nu vor fi in stare sa acceseze fondurile si vom plati noi din taxe ca intotdeauna. Ca zice "finantabile din fonduri europene" sigur ca da nene dar nu e nici o garantie ca si luati fondurile. Asta inseamna un viaduct de vreo 200-300 de metrii si nu una ci doua!!! sa se plimbe ursul. Bai cu asa meseriasi nu e de mirare ca stam cum satm. Meserie frate.
Raspunde

HOP

Acum 5 ani

cu astia nici 1ml. de sosea nu se va construi,nici vorba de Fonduri(bani pe gratis) ca nu pot fi FURATI, neispraviti de anti romani !
Raspunde

ek

Acum 5 ani

Bai frate cat ne mai ametesc si aburesc. Uite autostrada nu e autostrada...propaditilor!
Raspunde

arheolog

Acum 5 ani

Citind doar titlul, am fost convins ca intr-adevar au fost descoperite doua viaducte antice, construite de romani sau daci, abandonate, impadurite, etc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus