Luni,
15.09.2025
Partial Noros
Acum
16°C

Restaurant Nachbar - Am spart baia de ulei

Restaurant Nachbar - Am spart baia de ulei

Deschis chiar în capătul zonei de food-cum îi spun gazdele, restaurantul este o combinație tradițională-exotică din care nu doar că n-am înțeles nimic, dar mi-a mai fost și greață.

Despre primele restaurante deschise în Piața Habermann am auzit numai cuvinte de laudă, așa că m-am dus cu mari speranțe la cel mai nou dintre ele.

Am fost în miez de săptămână, pe la ora prânzului și nu mică mi-a fost surprinderea când am constatat că nu suntem singuri. Cele vreo cinci mese de afară erau pe jumătate ocupate. Chiar și așa, servirea a fost rapidă și ireproșabilă. Meniul nu este foarte bogat, însă cu siguranță este ciudat. Combină fasolea cu ciolan cu preparate din creveți și salatele simple cu excesul de mirodenii, doar, doar o fi o experiență memorabilă. Pentru diversitatea unei zile călduroase de vară am comandat cocoon de creveți și salată cu pui. Și într-un minut am simțit aromele. Bucătărioara înghesuită în modulul micuț are aerisirea înspre terasă, așa că am știut din start că voi mânca ceva prăjit în ulei. Ce nu am știut a fost cantitatea de ulei.

Am primit o porție de câțiva creveți dezghețați proaspăt, dați printr-un fel de aluat și fidea cu multă făină, apoi prăjiți în ulei din belșug. Însoțiți de o garnitură de legume, precum fasole verde sau ardei, scufundați în aluat și prăjiți în ulei până nu mai au nici un gust. Nu am mai auzit de o astfel de combinație și nu face nici un sens. Imediat după ce a venit, farfuria nu arăta tocmai rău, însă două minute mai târziu puteam lua uleiul cu lingura. Când mușcam din creveți se simțea stratul exterior crocant, de la prăjeală, și foarte puțin la interior gustul de vietate acvatică, însă totul mustea a ulei. Nu-s mofturos de fel, dar o mâncare mai îmbibată în ulei și mai lipsită de gust n-am văzut. Poate doar în documentarele de TV în care arată „specificul” bucătăriei americane.

WhatsApp Image 2018-07-29 at 16.34.41

De partea cealaltă a mesei, salata avea bucățele de pui prăjit foarte condimentat – ca să ascundă faptul că nu era proaspăt, am presupus, presărate peste câteva frunze de salată verde, la rândul lor condimentate de se vedea și pe marginea farfuriei. Presupun că ideea a fost să capete un iz asiatic, însă rezultatul a fost total opus.

Pe cele preparate, plus ceva băuturi răcoritoare, am plătit peste 50 de lei. Bani de care puteam mânca un meniu complet la majoritatea localurilor din centrul orașului. Chiar nu pot să înțeleg.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

4 comentarii

Pampam

Acum 7 ani

Crevetii respectivi nu sunt asa o noutate in domeniu...se gasesc congelati la metro, iar “fideaua” este de fapt un fir de cartof care inconjoara crevetele. Legumele probabil ca trebuiau sa fie tempura. Nu cunosc localul, nu am mancat vreodata, dar ma asteptam ca marele critic in domeniu sa aiba mai mult habar despre produse in general
Raspunde

Sib

Acum 7 ani

Din nou am senzatia ca v-a fugarit cineva de la masa... Ati chemat bucatarul/personalul sa aratati ce este in farfurie? V-ati manifestat cumva, sau ramananeti cu paguba, cele doua randuri scrise si stomacul deranjat? O discreta crampa postprandiala justifica osteneala deplasarii?
Raspunde

Hasibusi

Acum 7 ani

Mofturosule In EX-Jugoslavia iti mai turnau inca un jumate de Kil ulei proaspat pe mancare
Raspunde

Andrei

Acum 7 ani

Îmi pare rău să te contrazic dar am mâncat în acel local și combinațiile sunt foarte ok,si calitatea foarte buna
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus