Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
2°C

Chef Adi Hădean și cursanții Școlii de Bucătari Sibiu au gătit împreună

Chef Adi Hădean și cursanții Școlii de Bucătari Sibiu au gătit împreună

 Cursanții absolvenți ai celei de-a doua ediții a Școlii de Bucătari Adi Hădean Sibiu au gătit un meniu complet, sub îndrumarea renumitului chef, pentru o cină specială pregătită pentru invitații lor la restaurantul Jules, unul din partenerii proiectului. Evenimentul a reprezentat examenul pentru finalizarea cursului.

Bucătarii au pregătit un antreu de sezon: salată de pepene cu caș proaspăt de oaie și ulei infuzat cu pătrunjel. Felul principal a fost ruladă de porc cu orez verde, iar desertul răcoros, obținut din lapte bătut și fructe de vară: zmeură, afine, agrișe, cireșe, mure, plin de culoare și savoare.

În cadrul evenimentului, cursanții au lucrat alături de mentorul lor, Adi Hădean, și au dovedit abilitățile dobândite pe parcursul școlii, în perioada octombrie 2017- iulie 2018.

adi hadean curs (3)

Școala de Bucătari este un proiect al Asociației „Adi Hădean” care își propune să ofere șansa unor tineri pasionați de gastronomie, aflați la început de drum, să dobândească cunoștințe teoretice, dar și practice care să-i ajute să se angajeze cu succes în domeniul culinar.  Proiectul este desfășurat în parteneriat cu Rotary Club Sibiu si Universitatea Lucian Blaga, care prin Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, a demarat începând cu luna octombrie 2018  cursurile de teorie, punând la dispoziție infrastructura necesară derulării cursurilor și cadrele didactice de specialitate.Proiectul se bucură și de susținerea Primăriei Sibiu, fiind un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și inclus pe Agenda Comunitatii.

adi hadean curs (2)

Stagiul de un an de zile a continuat cu perioada de practică, derulată în bucătăriile a 10 restaurante de top din Sibiu, Syndicat Gourmet, La Cuptor, O’Sushi, She’s Green, Silva, Hilton, Max, Jules, Hochmeister, Atrium, parteneri care s-au implicat practic și afectiv în consolidarea abilităților cursanților, oferindu-le posibilitatea de angajare. După ce în prima ediție a școlii 6 dintre absolvenți au fost angajați în restaurantele sibiene, la încheierea celei de-a doua ediții, alți șase dintre absolvenți și-au găsit un loc de muncă, fiind deja incluși în echipele de lucru ale restaurantelor pe termen lung.

Pentru cei care își doresc să urmeze o astfel de pregătire, începând cu luna iunie a acestui an au fost demarate înscrierile pentru cea de-a treia ediție a școlii. CV-urile pot fi trimise pe adresa [email protected].

adi hadean curs (3) adi hadean curs (2) adi hadean curs (1) adi hadean curs (5)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

raspopitul

Acum 5 ani

Dacă te cheamă Adi, eventual ești la curățat cartofi și dat cu mopul în bucătărie. Cu Adrian, mai că mergea ca „chef”.
Raspunde

zzz

Acum 5 ani

raspopitul = gandire si mentalitate de boschetar
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus