Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Meteorologii au prelungit codul galben de ploi torențiale și vijelii la Sibiu

Meteorologii au prelungit codul galben de ploi torențiale și vijelii la Sibiu

Meteorologii au emis un nou cod galben de ploi puternice care vizează 21 judeţe, înclusiv în județul Sibiu, valabil până miercuri la ora 9.00. Cantitatea de precipitaţii va depăşi 50 de litri pe metru pătrat.

Începând de luni seara până miercuri la ora 9.00, sunt aşteptate ploi puternice şi instabilitate atmosferică accentuată în 21 de judeţe.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în nordul Moldovei, local în Transilvania şi Oltenia, în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, precum şi în zona Munţilor Banatului.

Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 50...60 l/mp.

clipboard01

Judeţele vizate sunt: Cluj, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Argeş, Braşov, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Covasna, Harghita, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Botoşani şi Iaşi.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse şi în restul teritoriului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus