Duminică,
14.08.2022
Cer Senin
Acum
25°C

Întâlnire cu Florin Piersic și Ricky Dandel la Avrig. Brukenthal Fest - program

Întâlnire cu Florin Piersic și Ricky Dandel la Avrig. Brukenthal Fest - program

Eveniment de ținută la Palatul Brukenthal din Avrig, alături de artiști celebri, importanți oameni de afaceri și interesante dialoguri culinare. Brukenthal Fest se va desfășura în perioada 10-12 august, la Palatul Brukenthal din Avrig.

Se vor desfășura dezbateri ale oamenilor de afaceri, demonstrații culinare susținute de chef Jakob Hausmann, de la Restaurantul Mica Elveție din București, varnisaj de acuarele și numeroase alte surprize.

Concert Ricky Dandel și Florin Piersic

Unul din cele mai așteptate momente ale festivalului este concertul Ricky Dandel & Florin Piersic. Evenimentul perfect pentru o seară relaxantă de vară, pe 10 august, de la ora 20.00 se va lăsa cu amintiri dintre cele mai plăcute, chiar la poalele Carpaților Transilvăneni, într-un decor mirific, unic în Europa, fosta Reședința de Vară a lui Samuel von Brukenthal.

Prețul unui bilet este de 99 lei și se vor găși în număr limitat, ceea ce face din acest eveniment unul exclusivist. Locurile vor fi cu scaune! Biletele se vor putea procura de pe startickets.ro.

Totodată, în incinta Palatului Brukenthal veți găsi o varietate de posibilități de relaxare, toate incluse în prețul biletului de 99 de lei: restaurant cu produse bio, terasă, expoziții de vară și bunuri săsești, expoziție de haine medievale, posibilitate de a vizita ferma de cerbi, ponei, de care se vor bucura maxim copiii, biserica fortificată de la Hosman și multe, multe alte activități turistice pentru momente de neuitat!

Programul Brukenthal Fest

Vineri, 10 august

16.00 – Gastronomia săsească reinterpretată de chef Jakob Hausmann – Mica Elveție București

17.00 – Business Networking – Dezvoltarea Durabilă – STEIN & Partener / Bernhard Moesl

20.00 – Concert Ricky Dandel & Florin Piersic

22.00 – After party cu DJ Daniel

Brukenthal Poll&Longue

 

Sâmbătă 11 august

12.00 Gastronomia săsească reinterpretată de chef Jakob Hausmann – Mica Elveție București

16.00 Vernisaj de acuarele. Cetățile Fortificate din Transilvania

17.00 – Samuel von Brukenthal Guvernatorul Transilvaniei (1777 - 1787)

18.00 – Concert live Adrian Orlea

 

Duminică 12 august

10.00 – vizitarea expoziției săsești

11.00 - Minoritatea germană în Avrig. Doamna Ramona Berghea, viceprimar al orașului Avrig

12.00 – Slujbă religioasă la Biserica Evanghelică

16.00 – Participarea la întâlnirea comunității germane din Cârța.

 

DESPRE RICKY DANDEL

Ricky Dandel, născut pe 30 septembrie 1952, la Sibiu, este solist vocal, compozitor, textier, prezentator, moderator și show-man. “Atunci când eu cânt, nu am vârstă, mă simt exact ca la 15 ani, e un elixir, cred că nici un drog nu și-ar face efectul mai tare asupra mea așa cum acționează muzica. Îmi dă niște trăiri deosebite și oamenii simt acest lucru, publicul nu poate fi înșelat cu povești, ei simt foarte clar dacă tu ești sincer sau nu”, declarat Ricky Dandel.

În anul 1975 a absolvit Facultatea de Litere si Istorie din Sibiu, secția engleză-germană. Este absolvent al Academiei de Comerț, secția marketing. În 1967 înființează la Sibiu trupa beat-rock “Solaris”, alături de care pleacă în mai multe turnee în Transilvania. Cu această trupă debutează în televiziune. În 1971, casa de discuri Electrecord îi editează primul maxi-single și un an mai târziu pe următorul album, ambele cu compoziții proprii.

În anii 1974 și 1976 participă la Festivalul Internațional de Jazz de la Sibiu cu recitaluri în compania formației Erik Manyak. În 1988, la concursul Melodii 88 obține o mențiune pentru piesa “Cu tine”. În 1982 obține un premiu de creație la Cavan International Song Contest din Irlanda și revine pe scena festivalului în 1990.

ricky dandel

În 1989 se stabilește în Germania. Până în 1996 este artist liber profesionist și docent liber-profesionist pentru marketing, retorică și Business English, iar din 1997 este profesor de engleză și germană la Munchen.

Este deținătorul titlului academic MA (Magister Artium) pentru limba engleză al Ministerului de Cultură și Învățământ din Bavaria, Germania. În 2005 susține examenul de doctorat la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și obține titlul academic de Doctor în filologie (magna cum laude) la Catedra de Studii Britanice și Americane.

În 1990, Ricky Dandel devine membru al Uniunii Compozitorilor din Germania și membru GEMA, în calitate de compozitor, textier si editor muzical (Rick’s Music).

1981 susține un recital la Festivalul Internațional “Intertalent” din Praga, iar in 1990 un drecital la Festivalul International de la Cavan, Irlanda. Susține recital la festivalul internațional „Cerbul de aur” în deschiderea concertelor Sister Sledge din 1992 și Jerry Lee Lewis din 1994. În 1992-1994, 1996, 2001 este prezentator la cinci ediții ale festivalului de la Brașov. În 1993 este președintele juriului internațional al Festivalului de la Vilnius, Lituania unde susține și un recital. În 1994 prezintă și are recital la Festivalul Internațional „Orfeul de Aur” din Bulgaria alaturi de Toto Cotugno.

În 1995 este moderator și susține un recital la „International Pamukkale Music &Culture Festival” din Turcia. În 2000 si 2008 este gazdă și prezentator la Festivalul Callatis de la Mangalia, avându-l ca invitat pe Chris Norman. În 2002 este moderator al Festivalului Internațional „The Golden Magnolia” din Baton Rouge, Louisiana SUA. În 1999 discul single „Du bist mein Licht”, creație proprie deține patru săptămâni locul I în topul Bavariei la „Deutsch Schlagerparade” difuzat pe postul de radio Bayern 1.

În 2002, septembrie CDul „Mein Truck fahrt immer weiter/ This Good Old Truck” ajunge pe locul I în același context.

În 2002 înregistrează un CD cu celebre hituri country și country-rock, reorchestrate, în duet, cu superstaruri ale genului: Percy Sledge, Wanda Jackson, Aaron Neville, Freddy Fender, etc. În 2002 și 2003 semnează alături de fiul său Elvin Dandel majoritatea pieselor muzicale din filmul artistic „Die to Live – Das Musikill”.

DESPRE FLORIN PIERSIC

Născut din părinți bucovineni (mama originară din Valea Seacă, tatăl, medic veterinar, originar din Corlata), Florin Piersic și-a petrecut copilăria în Corlata, Pojorâta și Cajvana, apoi în Cernăuți și, ulterior, la Cluj, unde a urmat Liceul de băieți nr. 3 (azi, Colegiul Național Emil Racoviță).

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (IATC, astăzi UNATC), promoția 1957. La doi ani după absolvire, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului Național din București obținând rolul titular în Discipolul diavolului. Au urmat Tragedia optimistă, Oameni și șoareci sau Orfeu în Infern, piese care au scos în evidență geniul, naturalețea și prospețimea actorului. Are o bogată activitate teatrală la Teatrul Național din București).

În anii ’60, Florin Piersic se căsătorește cu actrița Tatiana Iekel, care i-a dăruit și primul copil, pe Florin Jr. A doua soție a fost tot o actriță, Anna Szeles, alături de care a devenit tată pentru a doua oară. În 1985 Anna Széles a cerut și a obținut divorțul și s-a mutat în Ungaria, luându-l cu ea și pe fiul lor, Daniel. În 1993, după o relație de 7 ani, Florin Piersic s-a căsătorit cu Anna Török, de asemenea originară din Cluj.

În 26 ianuarie 2011 cinematograful „Republica” din Cluj-Napoca a fost redenumit în cinematograful „Florin Piersic”.

De-a lungul timpului Florin Piersic a primit titlul de „cetățean de onoare” al mai multor orașe precum: Bacău, Cluj-Napoca, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, București sau Galați.

La 10 decembrie 2012, prin decretul președintelui Nicolae Timofti, actorului i s-a acordat cetățenia Republicii Moldova. Florin Piersic a adresat o scrisoare președintelui moldovean motivând solicitarea prin faptul că acolo este primit foarte bine de oameni și se simte iubit, iar tatăl lui a activat, în calitate de medic veterinar, atât în Bucovina cât și în Basarabia (la Cernăuți, respectiv Soroca).

În anul 2009 Florin Piersic înregistrează un disc de autor la casa de discuri OVO MUSIC: „Florin Piersic – Hoinărind printre amintiri în lumea muzicii lui Dan Iagnov”. Toate cele 10 melodii sunt compuse de Dan Iagnov: „O poveste de o zi”, „Latino lasciv”, „Anemone mii”, „Femeia e secretul”, „Și ploua…”, „Pe cărările vieții”, „Poveste cu un saxofon”, „Viața este o poveste”, „Cînd ninge” și „Un pas pe zăpadă”. Versurile cântecelor „Latino lasciv” și „Anemone mii” sunt scrise de Dan Iagnov. Versurile celorlalte cântece sunt scrise de Andreea Andrei.

Actorul Florin Piersic a fost decorat la 30 mai 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

Debutul cinematografic s-a produs cu filmul “Ciulinii Bărăganului” din 1957, interpretând rolul lui Tănase. Și-a evidențiat talentul în ceea ce privește filmele istorice în “Neamul Șoimăreștilor” din 1965, regizat de Mircea Drăgan, și apoi a jucat în filmul care l-a făcut cunoscut De-aș fi Harap Alb (1965), regizat de regizorul Ion Popescu-Gopo. Printre rolurile sale celebre din filme s-au numărat haiducul Anghel Șaptecai, haiducul Grigore Pintea și Mărgelatu si au urmat zeci de alte filme.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri: universitatea lucian blaga , Republicii Moldova , Harap Alb , Chef Jakob Hausmann , Palatului Brukenthal , Artă Teatrală , Festivalul Internațional , Muzeului Național Brukenthal , Festivalului Internaţional , Biserica Evanghelica , Baia Mare , Adrian Orlea , Florin Piersic , Teatrul Naţional , Baton Rouge , Palatul Brukenthal din Avrig , Actorul Florin Piersic , Food Culture Festival , Ordinul Steaua României , Ion Popescu , Dezvoltarea Durabilă , Studii Britanice , Ricky Dandel , Teatrului Național , Wanda Jackson , Gospodaria Oraseneasca Avrig , Concertul Tarjei , Business Networking Event , Nicolae Timofti , Premiul Uniunii Compozitorilor , Mircea Drăgan , Neamul Şoimăreştilor , Ciulinii Bărăganului , Chris Norman , Elvin Dandel , Valea Seacă , Brukenthal Fest , Aaron Neville , Andreea Andrei , Anghel Șaptecai , Anna Szeles , Anna Török , Bernhard Moesl , Brukenthal Guvernatorul Transi , Brukenthal Poll , Business English , Carpaților Transilvăneni , Cavan International Song Conte , Cetățile Fortificate , Colegiul Național Emil Racoviț , Concert Ricky Dandel , Dan Iagnov , Das Musikill , Deutsch Schlagerparade , Doamna Ramona Berghea , Erik Manyak , Festivalul Callatis , Florin Jr , Freddy Fender , Grigore Pintea , International Pamukkale Music , Jerry Lee Lewis , Magister Artium , Mein Truck , Mica Elveție București , Percy Sledge , Programul Brukenthal Fest , Restaurantul Mica Elveție , Sister Sledge , Tatiana Iekel , The Golden Magnolia , This Good Old Truck , Toto Cotugno

Vizualizari: 3432

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

jonyjon

Acum 4 ani

10 august e ziua mitingului diasporei. Le multumim lui Ricky si Florin ca alunga locuitorii din Avrig, cu ocazia asta poate vor ajunge mai multi la Bucuresti.
Raspunde

dancp2

Acum 4 ani

ce are sula cu prefektura?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus