Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
23°C

10.000 de spectatori, în fiecare seară a Cântecelor munților

10.000 de spectatori, în fiecare seară a Cântecelor munților

Piața Mare a Sibiului a fost destinația a cel puțin 10.000 de spectatori, în fiecare seară a celui mai apreciat festival folcloric din Sibiu.

De vineri și până duminica seara, de la ora 19:00 și, în unele seri, până după miezul-nopții, Piața Mare a Sibiului a fost destinația a sute de artiști de pe trei continente (America, Asia și Europa), iar în fața lor au aplaudat, în fiecare seară, cel puțin 10.000 de spectatori, conform estimărilor neoficiale. În afara ansamblurilor și soliștilor din Japonia, SUA, Ucraina și Polonia, pe scenă au urcat și artiști din Satu Mare, Olt și Timișoara, de exemplu. Cele mai aplaudate momente au rămas, însă, cele semnate de Cindrelul – Junii Sibiului.

Cea de-a 43-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților” a inclus, pe lângă seri dedicate gastronomiei și folclorului românesc, și evenimente care au cinstit cultura japoneză și pe cea poloneză. În plus, artiștii români care au urcat pe scena din Piața Mare au inclus în repertoriul lor și cântece patriotice, pentru a cinsti anul Centenarului Marii Uniri. “Mă bucur din suflet că a fost o ediție de succes. Am încercat să creionăm întreaga hartă a României cu ansamblurile noastre, din cadrul Cindrelul – Junii Sibiului“, spune Silvia Macrea, directoarea Centrului cultural Cindrelul – Junii Sibiului, prin intermediul căruia a fost organizat festivalul de la Sibiu.

Potrivit Silviei Macrea, ediția de anul acesta a ridicat probleme din cauza fondurilor insuficiente, situație cu care – însă – se confruntă toate instituțiile din subordinea Consiliului Județean Sibiu. “A fost o ediție foarte grea din cauza lipsei de fonduri. Nu suntem singura instituție care se confruntă cu astfel de probleme. A fost foarte greu, dar sibienii și spectatorii care au venit în fiecare zi atâtea ore merită să primească ceea Am obținut finanțare de la Primăria Sibiu, am depus și un proiect la AFCN și acum așteptăm o rectificare de buget care să ne ajute să acoperim din cheltuieli“, explică Silvia Macrea.

Sursa foto: Facebook / Daniela Câmpean

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus