Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
0°C

Protest al angajaților Tursib în Piața Mare: Doamna primar ne-a înțeles problemele și a promis soluții

Protest al angajaților Tursib în Piața Mare: Doamna primar ne-a înțeles problemele și a promis soluții

În jur de o sută de angajați ai companiei de transport Tursib au participat la o acțiune de protest în Piața Mare a Sibiului.

La eveniment au participat și membri de sindicat din ai regiilor de transport în comun din alte orașe din țară, precum Focșani, Brașov, Craiova sau Ploiești.

Oamenii sunt nemulțumiți de salariile mici, de neplata orelor suplimentare, de faptul că sunt puțini șoferi și trebuie să muncească în plus pentru a suplini colegii lipsă, precum și de condițiile grele de muncă.

protest soferi autobuze Tursib (10)

Cu toții au fluturat steaguri tricolore și au suflat în vuvuzele. Mulți dintre ei au venit cu pancarte pe care scria:

”VREM SALARII DECENTE”, ”NU MAI VREM SĂ FIM MINȚIȚI”, ”DEMISIA CONDUCERII” și ”DEMISIA CONSILIULUI DE ADMINISTRAȚIE”.

O delegație formată din conducerea Sindicatului Dumbrava s-a întâlnit, pe durata protestului din Piața Mare, cu primarul Sibiului, Astrid Fodor, căreia i-a prezentat lista nemulțumirilor.

”Apreciem întâlnirea cu doamna primar ca un pozitivă. O primă concluzie a acestei întâlniri a fost aceea că se vor urgenta demersurile pentru soluționarea problemei salariale, sperăm ca începând cu luna septembrie să primim majorarea salarială promisă. Dumneai ne-a spus că luni, în cel mai scurt timp posibil, solicită o întâlnire cu conducerea Tursib și dacă nu există soluții va chema acționarii, respectiv Consiliul Local, pentru a lua măsuri. Dar am primit asigurări că din luna septembrie se încearcă să primim majorările salariale. Considerăm că protestul de astăzi este un succes”, a declarat Alin Poabar, lider de sindicat.
protest soferi autobuze Tursib (9)

De partea cealaltă, contactat de reporterul Turnul Sfatului, directorul Tursib, Dan Căprariu, că atât el cât și Consiliul de Administrație au făcut toate eforturile posibile pentru a rezolva nemulțumirile angajaților.

”Vă dau asigurări că tot ce putem face pentru a remedia aceste nemulțumiri facem. Vă reamintesc faptul că am demarat deja o rectificare de buget prin care am propus o serie de măriri salariale, atât pentru șoferi cât și pentru celelalte categorii de personal, este vorba despre maximul posibil”, a explicat Dan Căprariu.
protest soferi autobuze Tursib (11)

La scurt timp după finalizarea protestului reprezentanții Tursib au remis presei un comunicat de presă pe această temă, pe care îl redăm în totalitate: tursib

turisb

protest soferi autobuze Tursib (13) protest soferi autobuze Tursib (8) protest soferi autobuze Tursib (7) protest soferi autobuze Tursib (6) protest soferi autobuze Tursib (3) protest soferi autobuze Tursib (5)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Liviu

Acum 4 ani

Pai de unde sa le mai dea, daca in Primarie si-au facut salariile cat au vrut? In asa-zisa lege unitara de salarizare un sofer Tursib ar fi trebuit sa castige cat soferii de la Primarie, cu toate ca n-au aceleasi conditii de munca (responsabilitatea atator oameni, aer conditionat sau caldura iarna). De cand cu brambureala asta in administratie gen iti faci salariu cat vrei nu mai prea sunt bani pentru investitii!
Raspunde

rosu

Acum 4 ani

Trebe neaparat fluturat tricolorul cu orice ocazie? Merem la gratar, punem tricolorul, vine diaspora, tot cu tricolorul. Vrem bani mai multi, dai cu tricolorul. La meci, la dansuri, la targuri de animale, la fii nustui-carui-sat, peste tot fluturam tricolorul. Am mai vazut festivaluri, greve, spectacole si meciuri de fotbal si prin alte tari, steagul national insa nu apare nicaieri. Sau poate la turci.
Raspunde

Pepe

Acum 4 ani

Sa il puna pe tovarasu Ilie manager. Sa vedeti cum vin rezultatele.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus