Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Între români

Să te aștepți ca parchetul să scoată ceva rezultate din ancheta cerută de președintele Klaus Iohannis, rezultate care să indice clar cine a dat ordin ca jandarmii să se comporte atât de agresiv cu protestatarii? Să te aștepți ca acea anchetă să și ducă la un dosar depus în fața instanței care să judece într-un timp decent dosarul? Să te aștepți ca dosarul să ducă la rectificarea unor proceduri de lucru pentru a reduce posibilitatea unor astfel de noi atacuri josnice? Să te aștepți ca una precum Carmen Dan să își dea demisia?

Să te aștepți ca politicienii care dețin și funcții publice – de la Iohannis la Dragnea – să își întrerupă concediile și să coboare printre oameni măcar în întâlniri aranjate pentru a discuta cu ei, din moment ce în luările lor de poziție vorbesc despre ”fapte foarte grave”?

Să îi mai crezi pe cei care, până acum câteva zile, insistau și descriau amplu, cu majuscule, faptul că altă soluție nu este decât ”răsturnarea ăstora cu forța”? Să mai crezi că în jurul tău sunt ”luptători până la moarte” care te vor apăra dacă vei lupta, când într-o piață cu 100.000 de oameni o mână dintre mai ”viteji” au bătut o tânără din Jandarmerie și al ei coleg, iar bătaia cruntă cu greu a fost oprită de alți câțiva protestatari, restul asistând de pe margine? Inclusiv colegi jandarmi ai celor care lua bătaie?

Să te aștepți ca după ce ai văzut, pe internet și pe la televiziuni, un duium de imagini video cu detalii despre ce s-a întâmplat, oamenii din jur să reacționeze în așa hal încât să ți se pară că v-ați uitat la imagini diferite?

Să te aștepți ca, din toată vâltoarea asta, ministrul Finanțelor să iasă și să explice de ce au modificat Codul Fiscal astfel încât și pe conturile colectoare de TVA (acelea asupra cărora s-a făcut atâta vâlvă acum câteva luni) să poată pune poprire? Să mai speri și că viitorul Cod Fiscal, anunțat deja pentru începutul anului următor, va aduce ceva bun?

Șirul falselor speranțe poate continua într-o imensă spirală a întrebărilor din mai toate domeniile, iar demoralizarea te poate duce la a-ți cere cât mai repede să pleci din țara asta. De aceea, merită toată admirația românii care mai depun efortul și pentru altceva decât pentru propria persoană. Care au tăria și încrederea că micul lor efort va duce, într-un oarecare viitor, la o Românie cu români mai mulțumiți unii cu ceilalți.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus