Duminică,
09.08.2020
Cer Senin
Acum
19°C

Un sibian, în top 20 mondial al celor mai inteligenți tineri

23 August 2018 12:22

Un sibian, în top 20 mondial al celor mai inteligenți tineri

Cornel Amariei este, la 23 de ani, unul din cei 20 de finaliști ai competiției internaționale Ten Outstanding Young Persons 2018. Sibianul cu o minte sclipitoare învăța deja la 3 ani să citească, iar la 14 ani primea o medalie internațională pentru un me­canism de siguranță a locuințelor. La momentul actual, se poate lăuda cu 50 de invenții în curs de patentare, printre care se numără și ochelarii pentru nevăzători.

Cornel este unul dintre cei 20 de finaliști ai competiției Ten Outstanding Young Persons 2018 desfăşurată de Junior Chamber International (JCI).

„De-a lungul vieții sale, Cornel a dezvoltat tehnologii și afaceri care să îi ajute pe alții. Căutând să amelioreze viaţa persoanelor cu handicap, crearea de vehicule pentru un viitor mai sigur și fără poluare, sau recâștigarea parțială a gradului de conștientizare spațială față de persoanele nevăzătoare, el petrece zi și noapte în îmbunătățirea umanității”, arată JCI Timişoara.
cornel amariei

Forbes USA spune despre el că este unul dintre cei mai influenţi 300 de tineri din Europa, iar cei de la Real Leaders l-au invitat într-un alt club select: 100 de tineri vizionari care ar putea contura un viitor mai bun pentru omenire.

La momentul actual, Cornel Amariei locuiește în Sibiu și ocupă poziția de Head of Innovation la Continental.

 

Foto: facebook/ Cornel Amariei

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

fara cap si coada

Acum 1 an

pu bune, asta e articol sau informare? omul merita sa prezentati mai in detaliu act sa. si despre viata sa, poate. cum ca ar fi din bucuresti, ar fi fost si asta interesant de stiut. si multe altele...
Raspunde

Lupin

Acum 1 an

Acum a ajuns sibian...dacă făcea ceva rău, rămânea moldovean.
Raspunde

Pierre

Acum 1 an

E minunat să știi că există astfel de tineri! Ei ne dau siguranța zilei de mâine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus