Miercuri,
28.09.2022
Parțial Noros
Acum
12°C

Evoluția coronavirus la Continental: Încă zece angajați puși în izolare

Evoluția coronavirus la Continental: Încă zece angajați puși în izolare

Încă zece angajați ai companiei Continental, suspecți de coronavirus, au fost puși sub izolare, anunță Instituția Prefectului Sibiu.

Anunțul vine după ce la finalul săptămânii trecute patru angajați ai Continental Sibiu au fost depistați infectați cu noul Coronavirus, iar alți 59 de angajați au fost puși în izolare.

”În ceea ce privește situația epidemiologică din cadrul companiei producătoare de componente pentru industria auto, din județul Sibiu, unde au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 un număr de patru persoane, angajați ai acesteia, conform celor mai recente date primite de la Direcția de Sănătate Publică Sibiu, au fost puși în izolare încă 10 angajați, la acest moment fiind izolate un număr de 69 de persoane”, a declarat pentru Turnul Sfatului Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Sibiu.
În ceea ce privește desfășurarea activității, reprezentanții companiei au explicat pentru Turnul Sfatului că producția se desfășoară normal, fără a fi perturbat ritmul de lucru obișnuit. Imediat după apariția cazurilor în companie s-a făcut un număr mare de testări, atât pentru depistarea coronavirusului cât și pentru depistarea anticorpilor, ceea ce a permis ca situația să fie ținută sub control.

În plus, toți angajații Continental au posibilitatea să efectueze teste pentru coronavirus chiar la locul de muncă, decontate total sau parțial de către angajator.

”Am început în urmă cu ceva timp o campanie de testare preventivă, împreună cu Rețeaua Privata de Sănătate Regina Maria. Campania presupune testarea cu test RT-PCR a angajaților care sunt mai expuși unor situații posibile de contaminare sau fac parte din grupele de risc. Costurile sunt suportate integral de Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria și Continental. În plus, ne-am alăturat campaniei de testare serologică în masă desfășurată de Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, prin care toți angajații Continental se vor putea testa. Este vorba de teste serologice prin metoda imunoenzimatică care măsoară nivelul anticorpilor IgM și IgG produși de organism atunci când este expus la infecția COVID-19. Continental suportă parțial costurile campaniei”, arată reprezentanții companiei Continental.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Sibian SB

Acum 2 ani

Ai o fabrica plina de oameni, conti scandia si in toata tara, ai covid acolo, dar tu autorități faci cate 4-5 teste, sau 20, in loc sa faci la toți. Sistemul asta e in toată tara, iar daca ne uitam un pic si la evolutia infectarilor în ultimele 2-3 luni, cumulat cu sistemul românesc de testare, cu musamalizari, etc etc, ma face sa cred ca cei 15-16mii persoane pozitive oficial acum, sunt defapt vreo 50mii. Stati in casa si izolati, altfel dupa 1 iunie va fi mult mai rau ca acum
Raspunde

dan

Acum 2 ani

Simptomele de covid au inceput in Sibiu din februarie, dar erau puse pe seama gripei, cel putin jumatate din prietenii mei au avut "gripa" la inceputul lunii martie. Am fost la medic si am spus ca am febra de 3 saptamani si ca aproape mi-a disparut simtul mirosului si mi-a recomandat sa stau izolat inca 2 saptamani si sa chem ambulanta daca se agraveaza brusc, asa ca asta e sistemul, niste cifre oficiale sa dea bine si cam atat.
Raspunde

Serios?

Acum 2 ani

50000? Probabil la Suceava! Peste tot, prin lume, pe unde s-au făcut teste, au ieșit intre 5-10% din populație a trecut prin boala
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus