Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-6°C

Unde pot face baie sibienii care aleg să iasă din județ în weekend

Unde pot face baie sibienii care aleg să iasă din județ în weekend

Așa cum Baia Populară din Sibiu este închisă pentru reconstrucție, iar temperaturile de afară încă sunt foarte ridicate, am decis să facem o selecție cu cele mai bune oferte disponibile în orașele din jurul Sibiului. Fie că preferați doar să stați la soare, să faceți baie și în scop terapeutic, să leneviți în jacuzzi, să faceți și sport sau să vă bronzați departe de ochii curioșilor, aveți la dispoziție o selecție pentru toate gusturile.

Orașul Brașov Paradisul acvatic Brașov

FOTO trecator.ro FOTO trecator.ro

Modalități de distracție sunt pentru toate gusturile – bazine interioare și exterioare, cu trambuline pentru sărituri, dușuri rustice și un teren de volei și unul pentru fotbal. Dacă aveți nevoie de relaxare, atunci puteți alege una din cele trei tipuri de saune, jacuzzi, hidromasaj sau dușuri cervicale, prin intermediul cărora puteți scăpa de nervozitate și stres. Pentru copii sunt amenajate piscine cu mini tobogane, dar și terenuri de joacă cu căsuțe gonflabile.

Complexul este deschis toată săptămâna, până la ora 22.00. Pentru un adult trebuie să plătiți pentru două ore 35 de lei, pentru trei ore – 45, iar pentru mai mult de trei ore vă costă 60 de lei. Se pot procura și abonamente, însă este mai avantajos pentru localnici.

Complexul Laguna albastră, Făgăraș

FOTO dumbrava-narciselor.ro FOTO dumbrava-narciselor.ro

Complexul se întinde pe aproximativ 2.000 de metri pătrați, iar bazinele au adâncimea adaptată pentru toate gusturile și preferințele, amatori sau profesioniști. Pentru cei care doresc să exerseze la sărituri, o pot face în bazinul olimpic. Nu lipsesc nici toboganele și trambulinele, iar dacă vi se face foame, vi se pregătește imediat pizza la grătar sau alte preparate fast-food, în funcție de preferințe. Tarife: Pentru copiii între 2 și 12 ani – 20 de lei Pentru adulți – 25 de lei, de luni până vineri sau 30 de lei în weekend.

Tarife pentru zilele cuprinse între luni și joi, între orele 16:00 – 23:00 – 15 lei pentru o persoană. Dacă sunteți în trecere cu o rulotă, puteți face și campare, la un preț de 50 de lei pe noapte, preț care include accesul cu autovehiculul în incinta bazei de agrement, precum și accesul la energie electrică și alte utilități.

Orașul Cluj-Napoca Aqua Park Florești

FOTO clujlife.com FOTO clujlife.com

Dacă sunteți prin zona Clujului, nu ratați complexul Aqua Park Florești. Este situat în comuna Florești, în imediata apropiere a Clujului, în cadrul pensiunii Casa Zânelor. Aveți la dispoziție patru piscine, cu două tobogane de aterizare de 115 metri și 95 metri, un bazin SPA, un bazin cu jocuri de apă pentru adolescenți și unul pentru copii.

În cadrul complexului există un restaurant în regim de auto-servire, iar seara se lasă cu muzică bună și evenimente care să nu vă lase să vă plictisiți Tarife: Pentru adulți, de luni și până vineri costă 30 lei, în weekend plătiți mai mult cu 10 lei, adică 40 de lei. Pentru copiii între 3 și 14 ani veți plăti 20 lei. Dacă copilul dumneavoastră nu a împlinit trei ani, atunci accesul este gratuit.

Casa Moțească, Turda

FOTO pensiunea-casamoteasca.ro FOTO pensiunea-casamoteasca.ro

Ca să vă bucurați și de aer curat, dar și de comoditatea unei piscine curate și dotate corespunzător, puteți alege piscina pensiunii Casa Moțească, din Turda (41 de kilometri de Cluj-Napoca). Piscina pentru adulți are dimensiunile de 7x15m și o adâncime cuprinsă între 1 metru și 1.8 metri, dar există și o piscină special amenajată pentru copii. Apa este încălzită cu panouri solare, iar oaspeții au la dispoziție șezlonguri, vestiar, grup sanitar și dușuri.

Băile Cojocna

FOTO gazetadecluj.ro FOTO gazetadecluj.ro

Băile Cojocna reprezintă o stațiune balneo-climaterică situată la doar 25 km distanță de Cluj-Napoca, în comuna Cojocna. Doritorii au acces la două lacuri sărate - Lacul Toroc și Lacul Mare, care au fost transformate în băi. Pe lângă rolul de agrement, Băile Cojocna sunt recomandate pentru tratarea afecțiunilor reumatismale (artroze, poliartroze, spondiloze, tendinoze), endocrine și ginecologice. În urma investițiilor din fonduri europene, stațiunea a fost recent modernizată. Tarife: Adulți - 15 lei; Copii - 5 lei; Parcare - 10 lei; Șezlong - 10 lei.

Orașul Târgu-Mureș Complexul de agrement și sport „Mureșul”

FOTO punctul.ro FOTO punctul.ro

Complexul este dotat cu bazine de înot pentru profesioniști, dar și pentru amatori și copii. Aveți la dispoziție: - Bazin olimpic de dimensiuni 50 x 25 m şi adâncime 1,90 m, dotat cu 20 de blocstarturi; - Bazin pentru înotători de dimensiuni 50 x 30 m şi adâncime 1,80 m; - Bazin pentru neînotători de dimensiuni 95 x 30 m şi adâncime 1,20 m, dotat cu jacuzzi; - 2 bazine cu tobogan de  forma unui poligon cu 8 laturi, cu acces pentru copii sub 14 ani; - Bazin pentru copii, cu suprafaţa de 350 mp şi adâncime  variabilă între 0,35 - 0,70 m; - Piscină din polipropilenă pentru copii sub 3 ani.

Există și o plajă, amenajată cu pajişte naturală, dar și mai multe terenuri de sport – tenis de picior, tenis de masă, baschet, fotbal, volei pe nisip. Tarifele nu sunt actualizate

Ștrand Apollo, Sângeorgiu de Mureș, aproximativ 6 kilometri distanță de Târgu-Mureș

FOTO dodotravel.ro FOTO dodotravel.ro

Complexul se întinde pe 24.000 de metri pătrați și include piscine pentru adulți și copii, bazine cu apă sărată, o plajă cu șezlonguri și chiar o zonă amenajată pentru nudiști, dar și o zonă verde pentru relaxare. Pentru iubitorii de sport sunt amenajate terenuri de baschet, tenis și fotbal. Tarife: Pentru accesul la ștrand adulții trebuie să scoată din buzunare 25 de lei pentru zilele din timpul săptămânii și 35 lei în weekend. Pentru copiii de la 7 ani tarifele sunt cuprinse între 8 și 10 lei.

Orașul Deva, Complexul Aqualand Deva

FOTO zhd.ro FOTO zhd.ro

Complexul Aqualand Deva Pune la dispoziţia vizitatorilor săi șapte bazine de agrement cu diferite suprafeţe şi adâncimi, cu şezlonguri şi pardoseală încălzită: Temperatura din cadrul complexului este de 35° C, iar temperatura apei este între 32 si 35° C. Bazinele sunt dintre cele mai diverse – cu valuri, care imită fluxul și refluxul mării, bazine cu vârtej, unde nu trebuie neapărat să înotați, dar și bazine cu jacuzzi, pentru relaxare. Și pentru copii există suficiente motive de distracție în bazinele cu apă încălzită și cu tobogane. Tarife: 45 de lei pentru un adult.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

8 comentarii

o sibianca

Acum 3 ani

La Sibiu cand se va construi un Aqua Parc D-na primar. Vad ca tot se face la sfarsitul fiecarui trim. Sedinta de Consiliu Local dar nu puneti in discutie niciodata aceasta problema. Aprobati tot fel de planuri de constructii dar ceva viabil pentru Sibiu ioc. Ne tot laudam ca Sibiul este un oras excelent ca avem de toate, dar nu vedeti casele din centru nevaruite Ex. Saguna, pasajul Aurarilor, str. 9, Faurului, Ocnei, 9 Mai, cladirea Primariei. care este vopsita numai in partea dinspre Piata Mare, spatele a cui o fi? Periferia este mai ingrijita si mai frumoasa decat centrul Dvs. Va rugam faceti acest Aqua pe fonduri europene , daca nu vreti sa va stricati banii din primarie.
Raspunde

Franzela

Acum 3 ani

Ho cu fondurile europene , o tara de comunisti nu merita nici un euro ca se fura tot
Raspunde

Ion ionescu

Acum 3 ani

Deva si Turda au Aqualand, Sibiul nu. Stadion nu, mall nu, abia acum un cinema multiplex, o sală a sporturilor subdimensionata, o grămadă de lipsuri fata de un oras civilizat. Trafic ca in Bucuresti la orele.de varf, dar mandrie locala cat incape. Sunt orașe in tara si dincolo de Carpați care ne-au luat-o inainte, altele gen Brasov, Cluj sau Timișoara nu are rost sa zicem. In schimb avem echipa de fotbal cu nume nemțesc, dar care joacă altundeva pentru ca aici nu au conditii. Rusine, primăria Sibiu. Rsine Astrid. Apropo, il rog frumos pe Fuego Pop cand isi mai pune poze pe facebook cu frumusețile Sibiului sa puna doar de alea unde nu e căzută tencuiala, ca in rest pune doar cu pereți jegosi și ne face de rusine.
Raspunde

simona

Acum 3 ani

toata lumea lauda aqua park-urile dar nimeni nu vorbeste de temperatura apei , prefer Ungaria.
Raspunde

Popa

Acum 3 ani

Oradea , Therme - Bucuresti ... sunt cateva locuri superbe , dar necesita 4/8 ore de condus . Sibiul din pacate nu poate sa tina pasul cu celelalte orase din Transilvania . Parcurile sunt ca acum 50 ani , pistele de bicilete sunt jalnice ... Conducerea orasului este preocupata de lucruri marunte . Apropo , Sibiul nu are nici patinoar .
Raspunde

Sibian superior

Acum 3 ani

Asta cu aquaparkul din Sibiu este exact ca si cu mall-ul. Pai Tomita, Armani, etc se faceau, daca studiile aratau ca sibienii isi permit. Dar s-a dovedit ca sibianul autentic e sarac lipit, ii sar gandaci din slapi, mananca mici la Obor si nu da 10 lei pe bilet la fotbal. Ce atatea therme, aquaparkuri, sibianul adevarat merge la Ocna la namol!!!
Raspunde

Incompetență și corupție

Acum 3 ani

Primaria Sibiu nu a facut in 30 de ani o Sala de Sport sau o sala de spectacole NOUA. Doar vorbe, doar vorbe, poleiala si atat. Incompetenta administrativa avem, asta avem la greu. 0 infrastructura, mii de balciuri, asta avem.
Raspunde

Alin

Acum 3 ani

....din enumerarile de mai sus sa ia exemplu si ai nostri...poate or face ceva. Sibiul este jalnic , rusinos la acest capitol . Are un strand mizerabil si atat. Rusine...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus