Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

La Avrig va fi amenajată o pistă pentru biciclete de 9 milioane de lei. Va avea 2 km

La Avrig va fi amenajată o pistă pentru biciclete de 9 milioane de lei. Va avea 2 km

O nouă pistă pentru biciclete ar putea să fie amenajată în județul Sibiu. Aceasta va lega orașul Avrig și satul Mârșa, în lipsa unui transport public dintre cele două localități.

Consiliul Județean Sibiu a anunțat că va aproba miercuri, 29 august, o hotărâre care prevede amenajarea unei piste pentru bicicliști pe Drumul Județean 105G. Drumul începe în orașul Avrig și continuă prin localitățile Racovița, Tălmaciu, Sadu, Râu Sadului până la limita cu judeul Vâlcea, însă pista va avea o lungime de 2 km. Potrivit proiectului de hotărâre, inclus pe ordinea de zi a consiliului, autoritățile județene sunt gata să aprobe documentația de avizare a lucrărilor, devizul general pentru obiectivul de investiții, descrierea investiției, dar și indicatorii tehnico-economici. Proiectul este cuprins în programul de investiții pe anul 2018 și urmează abia să fie depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, pentru „Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din Români”

Sectorul de drum vizat de documentație este amplasat între localitatea Mârșa și orașul Avrig și are o lungime de 2.131 de metri. Potrivit proiectantului, structura existentă pe taluzurile asupra cărora se va interveni este teren vegetal, iar în zonă nu există niciun fel de amenajare, inclusiv rigolele fiind de pământ.

Valoarea totală a proiectului cu tot cu TVA este de 9,3 milioane de lei, numai pentru construcții și instalații fiind necesare 7,7 milioane de lei. Conform devizului de cheltuieli, peste 360.000 de lei sunt programați să fie destinați pentru proiectare și asistență tehnică, iar aproape 820.000 de lei sunt trecuți la „cheltuieli diverse și neprevăzute”.  În descrierea investiției se mai precizează că „starea tehnică a taluzului din zonă nu corespunde exigențelor pentru realizarea cu intervenții minime a pistelor de biciclete” și că „prin realizarea banchetei necesare pistei de biciclete se va afecta panta taluzului existent, fapt care impune o intervenție pe toată lățimea acestuia”. Astfel, prin realizarea acestei piste se mai dorește îmbunătățirea sistemului de preluare a apelor pluviale din această zonă, pe traseul propus, prin betonarea rigolelor, decolmatarea podețelor și întărirea marginilor drumului.

De asemenea, pe traseul pe care se dorește amenajarea viitoarei piste sunt 58 de plopi care vor fi tăiați. Alți 400 de copaci tineri ar urma să fie plantați, asigură autoritățile.

În prezent, nu exisstă autobuze care să facă legătura între Avrig și Mârșa.

În luna aprilie, Primăria Sibiu a publicat tema de proiectare pentru realizarea primei piste de biciclete care să conecteze un cartier de centrul orașului. Iar la începutul acestei veri, administrația din Cisnădie a demarat procedurile de amenajare a pistei de biciclete care – în viitor – ar urma să lege orașul de Sibiu. Din lipsă de spațiu însă, în zona Cartierului Arhitecților, cel puțin, pista se va suprapune cu trotuarul destinat pietonilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

7 comentarii

alex

Acum 5 ani

Eu cred ca oamenii astia nu sunt normali,pai cum sa cheltui 9.3 milioane de lei pentru 2.1km de pista pentru biciclete. Si pe langa suma" infima" cheltuita se mai taie si 58 plopi,ca na,asa e la noi!
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

pai plopii costa 10 mil ron! si pe pista va circula la dus Klingeis la intors Kotora cine o falimentat mirsa?trio koto-bacanel-lupceak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Eddy Merckx

Acum 5 ani

Să faceți pista de biciclete tot așa de îngustă ca la Sibiu, ca să nu fie discriminare.
Raspunde

andrei

Acum 5 ani

Complet inutila, drumul este foarte putin circulat si nu e nevoie de asa ceva. Interesant ca tot centrul orasului este intr-un santier inceput acum multe luni si unde nu se lucreaza nimic. In tot acest timp se aloca bani pentru piste inutile si balciuri, iar localitatea e plina de praf, nu se lucreaza absolut deloc, incepe anul scolar si copiii vor merge probabil in cizme de cauciu prin noroaie la scoala. Sa mai spun ca plopii batrani de la iesirea din Avrig sunt foarte frumosi si ca e pacat sa se taie?
Raspunde

Dan

Acum 5 ani

DNA a intrat pe fir in acest proiect
Raspunde

Mihai

Acum 5 ani

9.3 mil lei sunt 2 mil euro. Adica 1 mil de euro km de pista. Trebui ca Avrigul nu mai are ce face cu banii. In Olanda din doua benzi de circulatie, a facut doar una pe mijloc si cealalta e impartita: jumatate in dreapta si jumatate in stanga. Biciclistii merg nestingeriti iar masinile depasesc cand nu se intersecteaza prea multe biciclete. Cred ca drumul existent se preteaza fara probleme la mers cu bicicleta, mai ales la ce trafic e pe acolo....
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 5 ani

Pai cind conduc vanzatorii de sifon vor fi sifonari de bani,asta e si scopul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus