Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Olari din toată țara pun stăpânire pe Piața Mare

Olari din toată țara pun stăpânire pe Piața Mare

Sâmbătă, 1 septembrie 2018, și duminică, 2 septembrie 2018, meșterii olari vă invită la târg în Piața Mare din Sibiu. Cel mai longeviv eveniment cultural al județului, „Târgul Olarilor” marchează, cea de-a 52-a ediție, în anul celebrării Centenarului Marii Uniri.

După o tradiţie veche de decenii, Sibiul găzduiește în prima sâmbătă şi în prima duminică din luna septembrie, peste 100 de olari, români, maghiari și sași, din cele mai reprezentative şcoli de olărit din România: Obârşa, Horezu, Oboga, Vădastra, Baia Mare și Corund, precum și invitaţi din Ungaria. Aceştia vor dezvălui tainele modelajului în lut și vor etala oale și ulcele realizate în stil tradiţional, obiecte decorative cu tentă modernă şi ceramică figurativă.

Nu vor lipsi demonstrațiile la roata olarului, oferite de Ion Retezeanu, din Găleşoaia, judeţul Gorj; de asemenea, copiii pot deprinde tehnici de bază în modelarea lutului și decorarea ceramicii, în cadrul atelierelor susținute de Ioan Briţă și Carolina Costineanu (din Dumbrava, judeţul Timiş) și de reprezentanții Atelierului Scout din Nocrich.

”Vă aşteptăm, aşadar, să reîntâlniţi olarii şi produsele lor, să vă târguiţi şi să duceţi acasă roadele talentului şi muncii acestor meşteşugari”, transmit organizatorii.
Ediția 2018 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Programul evenimentului:

Târgul Olarilor se desfăşoară în zilele de 1 şi 2 septembrie 2018,  în Piaţa Mare din Sibiu, şi este deschis vizitatorilor între orele 9.00 - 20.00.

Evenimentele sunt finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu. „Acţiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus