Joi,
22.10.2020
Innorat
Acum
2°C

Noua organigramă a Aeroportului, amânată. 2012 bate 1991

29 August 2018 19:36

Noua organigramă a Aeroportului, amânată. 2012 bate 1991

Organigrama prin care schema de personal a Aeroportului Sibiu se mărea de la 172 de posturi, din care 21 de conducere și 151 de execuție, la 181 de posturi, dintre care 19 de conducere a fost scoasă de pe ordinea de zi de către vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Marcel Luca, astăzi, în cadrul ședinței ordinare din această lună. Motivul ține de câteva aspecte semnalate de către consilierii social-democrați, elemente care nu au fost clarificate de funcționari în timp util.

Social-democrații au invocat prin vocea consilierului Pavel Bichicean faptul că departamentul de control financiar a fost integrat în cadrul departamentului administrativ și nu este în directa subordonare a directului general, așa cum spun ei că prevede legea. ”Nu poate fi locul acestui control financiar și de gestiune în departamentul unui departament financiar și administrativ, pentru că la rândul său, acest departament trebuie să fie controlat de către acest sector de control financiar și de gestiune. Facem propunerea ca acest departament de control financiar să fie trecut în directa subordine a directorului general”, a cerut Pavel Bichicean, invocând un act din 1991. „Având în vedere legislația consultată în realizarea propunerii noastre, nu am sesizat această constrângere, inclusiv partea de audit intern am remarcat că acest compartiment trebuie să se organizeze într-un compartiment separat în subordinea directorului general, dacă această constrângere este similară, atunci va fi aplicată în mod similar și în acest compartiment, după ce voi face această propunere și Consiliului de Administrație”, a reacționat directorul Aeroportului Sibiu, Marius Gîrdea.

CJ Gardea aeroport (5)

Presat de consilierii PSD care au cerut retragerea proiectului pentru ca juriștii să-l verifice, președintele de ședință, Marcel Luca, s-a conformat.

Doar că între timp, directorul Gîrdea s-a documentat. Însă prea târziu, decizia era luată. ”Am luat în calcul norma stabilită prin HG 1151 din 27.11.2012, care la art. 3 prevede faptul că se abrogă HG 751, care aprobau normele la care ați făcut dumneavoastră referire. Ce-i drept, în normele din 1991 se prevedea această constrângere, dar în normele aplicabile în acest moment nu mai există această constrângere”, a explicat Gîrdea.

Explicația sindicaliștilor

Totuși, substratul acestei noi organigrame nu este bine privită de către sindicaliștii din Aeroport. Aceștia suspectează Consiliul de Administrație că vor să execute de fapt conducerea sindicatului. ”S-a încercat externalizarea cabinetului medical (unde activează viceliderul de sindicat) iar acum se încearcă desființarea netemeinică și îndrăznesc să spun nelegală a postului de inginer șef transporturi pe care-l ocup eu, vicepreședinte al Federației Sindicatelor Aeroportuare din România, inițiator și semnatar a două scrisori care semnalau o partea din starea gravă de fapt din aeroport”, susținea Olimpiu Grumăzescu, viceliderul de sindicat.

Proiectul va fi reluat fie într-o ședință extraordinară, fie în ședința de luna viitoare.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Doris

Acum 2 ani

Consilierii pesede nu au gasit inca persoanele care sa fie angajate pe pile la aeroport? stati linistiti sibieni, in cateva saptamani o sa se rezolve problema. Nu-i asa tovarasa Ivancea? Nu-i asa tovarasa Bucsa?
Raspunde

un sibian

Acum 2 ani

la aeroport e nevoie de oameni care sa munceasca!!! aeroportul Sibiu arata ca o cocina...si este un model de haos si proasta organizare!!!
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

nu este ultimul aeropor ca organizare din tara/si ca servicii etc etc pe ultimul loc e ala din bacau
Raspunde

alt sibian

Acum 2 ani

Aeroportul Sibiu este o rusine. Stai o ora ca sa ajungi la controlul de securitate. Si mai stai inca o ora la intoarcere ca sa iti controleze pasaportul. In timpul asta vreo 4 angajati stau si fumeaza la usa.
Raspunde

Din_interior

Acum 2 ani

@alt sibian: Controlul de securitate este, prin lege, atributul SRI. Controlul la intrarea in tara il face, prin lege, Politia de frontiera. Daca cei "vreo 4 angajati" sunt angajati ai altor organizatii (Aeroport, firme private etc.) nu vad cum ar putea asta scurta indeplinirea procedurilor legale.
Raspunde

Din_interior

Acum 2 ani

@ un sibian: Daca aeroportul din Sibiu arata ca o cocina, inseamna ca n-ati mai "vizitat" de mult una. Nici nu va recomand sa o faceti, cu pesta asta porcina africana pe capul nostru.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus