Marţi,
20.10.2020
Cer Senin
Acum
2°C

Am mâncat cu studenții. Perla Vasile Aaronului

02 Septembrie 2018 18:56

Am mâncat cu studenții. Perla Vasile Aaronului

De fapt, localului îi zice Mon Café și se află pe strada Vasile Aaron, la doi pași de căminul studențesc, de aceea mai tot timpul e plin de tineri și studenți. Care atunci când nu se vrăjesc între ei, la o cafea, beau. Mai știți cum se bea în studenție?

Doar un gard din fier forjat desparte terasa ticsită cu mese de mașini și eternele motoare ambalate la semafor. Sub o copertină de plastic, pe mese de duzină, chiar te simți special. Muzica se aude fără oprire ”tuț, tuț”, dar dacă pui o bere rece în față, viața de student chiar e frumoasă. Majoritatea clienților sunt tineri sau studenți și meniul pare conceput exclusiv pentru ei. Adică unde altundeva mai găsești în Sibiu o cafea, plus un suc, plus două sandvișuri la 9 lei? Sau o cafea și un toast la 6 lei. Toastul acesta pare laitmotiv, se asociază în meniul lor cu orice și e foarte ieftin. Motiv pentru care am comandat și eu unul. Alternativa oricum era pizza.

V-ați prins? Numai mâncare de susținut stomacul când ieși la băut. Cu vreo 20 de lei, aici se pare că poți să bei vreo două beri și să iei și un shot sau două de tărie. Cum i se mai spune pe holurile facultății: începutul unei seri perfecte când ai 20 de ani.

20180831_153108

Ideea mi-a fost întărită de castraveții murați cu care este servit toastul. Despre al cărui gust chiar n-am ce să spun... feliuțe de cașcaval și salam, luate de la supermarketul din colț, tăiate cât să treacă lumina prin ele și pus totul în toaster. Zero gust și valoare nutritivă, dar excelent dacă te întinzi cu prietenii la bere.

Altceva însă voiam să evidențiez. Deși are doar o singură latură spre aer liber, adică cea înspre stradă, în Mon Café se fumează care în vremurile bune al fumatului prin baruri și localuri. Fiecare masă are scrumiera ei și cum mesele sunt înghesuite pleci de acolo ca odinioară, când erai tânăr și veneai din club acasă duhnind a tutun prin toți porii. Deh... mofturi de om trecut de 30 de ani...

În concluzie, dacă vreți să vă simțiți iar tânăr, sau să ieșiți cu prietenii la bere printre studenți, mergeți la Mon Café. Mâncare, băutură, atmosferă, totul e ieftin și lejer. Pe o bere rece și un toast am plătit 8 lei. 8 lei! Dacă-aș mai fi în anul 3 la ULBS aș zice cu mândrie: ”Am mâncat și am băut cu 8 lei”. Desert n-am luat, că e prăjitură din aceea de au la Simpa sau la Trans Agape. Alte mofturi de om bătrân...

Comentarii

4 comentarii

Mircea

Acum 2 ani

La cafeneaua aia i se mai spune "La boscheti", pentru cine cunoaste :)
Raspunde

...

Acum 2 ani

nu stiu ce vei fi vrut sa spui cu acest articol, de regula citesc si mai sunt unele recomandari chiar bune. dar asta e o mizerie. adica mergi si iti iei un sandwich. chiar nu merita sa scrii un articol despre asta. la fel puteai scrie despre o covrigarie. asa drastic au redus bugetul? nu mai ai idei?
Raspunde

Hell-Town

Acum 2 ani

Ala e bar de agatat, nu de mancat! Nevasta-ta stie..?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Traian010

Acum 2 ani

Mircea te consideri boschete , e ușor să arunci cu vb atît timp cît nu ai realizat nimic în viața ta .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus