Marţi,
21.09.2021
Ploi Scurte
Acum
8°C

Patriarhul BOR, mitropolitul Ardealului și primarul Sibiului vor deschide ITO-2018

Patriarhul BOR, mitropolitul Ardealului și primarul Sibiului vor deschide ITO-2018

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO) 2018 va fi deschisă joi, 6 septembrie, de la ora 18.00, în Piața Mare. Pe scena din centrul orașului vor fi prezenți Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, oficialități locale și centrale, secretarul de stat pentru culte Victor Opaschi, vicepreședintele Consiliului Județean Marcel Luca, primarul Astrid Fodor și rectorii Ioan Bondrea și Ghiță Bârsan. La eveniment vor participa peste 3000 de tineri din țară și străinătate.

Festivitatea va avea loc în Piața Mare din Sibiu, iar de pe scenă delegațiile eparhiilor cu tinerii participanți vor fi prezentați oficial,, anunță un comunicat de presă al Mitropoliei Ardealului. După momentul prezentării grupurilor de tineri va fi oficiat un Te Deum, urmat de cuvintele de salut ale IPS Laurențiu, PF Patriarh Daniel și ale oficialităților prezente.

Festivitatea va continua cu un spectacol artistic oferit de grupul vocal „Anatoly” din Brașov, corul copiilor din Parohia Irești-Vrancea, corul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, dirijat de pr. lect. univ. dr. Sorin Dobre, corul de copii „Concertino” din Gura Râului, tenorii Marcel Pavel, Vlad Miriță și Iordache Basalic, Hanul cu Bragă, actori de la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu și dansatori din cadrul Ansamblului Junii Sibiului. Spectacolul va conține dialoguri corale și piese de teatru.

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși se află la a cincea ediție și va avea loc în perioada 6-9 septembrie. Vor participa tineri din România și din țări precum Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Germania, Franța, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Elveția, Turcia.

Programul complet al manifestării este disponibil pe www.ito2018.ro.

Cu o zi mai devreme, patriarhul, mitropolitul, dar și primarul Sibiului vor participa la inaugurarea unei cantine sociale.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Anonymus

Acum 3 ani

nesimtitii si avarii vin sa vada ce mai face prostimea si sa ii mai indobitoceasca putin...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus