Miercuri,
24.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

FDGR acuză Ministerul Educației de discriminare. Scrisoare către Dăncilă

FDGR acuză Ministerul Educației de discriminare. Scrisoare către Dăncilă

Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) crede că Ministerul Educației a discriminat învățătorii care predau Limba și literatura română în clasele cu predare în limbile minorităților naționale.

Este vorba despre Ordonanța de Urgență aprobată pe 23 august 2018, aprobată de Guvern pe 23 august 2018, în care se menționează, printre altele, că „în învăţământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, orele de Limba şi literatura română prevăzute în planurile de învăţământ sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate".

FDGR respinge această prevedere ca fiind una discriminatorie pentru învățătorii care predau în limbile minorităților naționale, tratându-i diferit față de învâțătorii care predau în limba română, se menționează într-un comunicat de presă al formațiunii. Într-o scrisoare adresată premierului Viorica Dăncilă, președintele FDGR, Paul-Jurgen Porr, menționează că „aplicarea prevederii ar aduce prejudicii elevilor din clasele primare cu predare în limbile minorităților naționale, deoarece învățătorii au, prin pregătirea lor pedagogică și metodică, precum și prin experiența lor, cunoștințele și deprinderile necesare pentru a preda la acest segment de vârstă Comunicarea în limba română, începând cu scris-cititul, pre când profesorii cu studii superioare sunt pregătiți să predea Limba și literatura română la elevii mai mari”.

scrisoare fdgr

FDGR a anunțat că va sesiza și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în acest subiect.

Această modificare a Legii educației i-a nemulțumit pe învățătorii din mai multe instituții școlare. În Timișoara, învăţătorii de la şcoala primară a Liceului theoretic ”Nikolaus Lenau” au anunţat că intră în grevă japoneză.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 5 ani

povesti de adormit copii acum nui bine asa amiine trebe ca la orele de romana sa predea preotii evahghelici sasi herr porr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Grupul etnic german
Raspunde

Julia

Acum 5 ani

Ar trebui acționat statul în instanță pentru discriminare etnică și pentru încălcarea grosolană a drepturilor dobândite prin examene - examenele de limba română, având subiecte identice cu cele de la secția română! Atunci întreb, de ce suntem noi mai necalificați în predarea acestei materii decât colegii de la secția română? Atunci de ce doar noi am fost privați de drepturi, nu și învățătorii de la secția română?!! E absolut hilar! Ar trebui ca toți să cerem și daune morale pentru știrbirea imaginii învățătorilor minorităților în opinia publică.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus