Marţi,
29.11.2022
Innorat
Acum
1°C

PNL Sibiu împarte 20.000 de flyere cu informări despre pesta porcină

PNL Sibiu împarte 20.000 de flyere cu informări despre pesta porcină

Lipsa de acțiune și de viziune a ministrului Petre Daea a contribuit semnificativ la răspândirea fulgerătoare a epidemiei de pestă porcină, ajungându-se la peste 900 de focare în 13 județe, iar în fiecare zi mai apare un focar. Aceasta este concluzia liberalilor care cer acum demisia ministrului Agriculturii.

Grupul Parlamentar al PNL din Camera Deputaților a depus săptămâna aceasta, în Parlament, o moțiune simplă împotriva ministrului Petre Daea ca urmare a modului dezastruos în care acesta a gestionat criza pestei porcine africane în România.”Nu s-au luat măsurile de biosecurizare a fermelor comerciale prin organizarea de cordoane epidemiologice și nici la securizarea traseelor rutiere către centrele de abatorizare pentru valorificarea animalelor sacrificate voluntar de necesitate.Ministrul Petre Daea a scăpat din mână situația și a neglijat avertismentele timpurii. Ne referim aici la informările venite de la Comisia Europeană, DG-Agri, DG-Sante și EFSA, precum și la cele făcute de SRI și adresate factorilor de decizie cu privire la iminența apariției pestei porcine africane în România și la pericolul răspândirii bolii pe teritoriul țări. (...) Fermierii au fost lăsați singuri cu situațiile de criză, am asistat la situații aberante de sechestru în depozite și ferme, animalele ajungând să se canibalizeze! Nici până azi nu a fost stabilită și comunicată public lista unităților de abatorizare pentru sacrificarea animalelor și procesarea cărnii provenite din zonele de protecție și supraveghere, așa cum prevede legea. Domnul ministru, Petre Daea a reușit performanța ca în România pesta porcină africană să evolueze necontrolat, evoluție nemaiîntâlnită în alte state UE afectate, cu un efect devastator asupra crescătorilor de porci și industriei de profil”, a declarat astăzi deputatul PNL Nicolae Neagu, în cadrul unei conferințe de presă.

Pentru a conștientiza populația cu privire la pesta porcină africană, liberalii vor împărți în județ 20.000 de flyere. ”La Sibiu, vom distribui flyere de informare a sibienilor  pivind combaterea pestei porcine africană. După ciuma lui Caragea, pesta porcină africană marca Daea este cea mai gravă epidemie care lovește România! Fermierii și toți cei care vroiau să taie un porc pentru masa de Crăciun așteaptă de la Guvern răspunsuri și decizii”, a mai spus Neagu.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Inspectorul Javert

Acum 4 ani

Dacă veneați cu poveştile astea acum un an, poate aş fi crezut că vă pasă de România ,acum sunt "decât " apă de ploaie ,nu sunteți cu nimic mai buni decât gaşca PSD-istă care se ceartă între ei pentru că nu se înteleg cum să risipească bugetul României .Buget la care au contribuit foarte multi angajati din sectorul privat care au salarii mici şi foarte mici (nu ca la STAT).Apropo Neagule ,"METALCAR "ce mai face?!?!
Raspunde

SO ROS

Acum 4 ani

PNL face pe agentul directiei sanitar veterinare ! Partidul porcilor ?? :)
Raspunde

Republica Teleormaneana Romania

Acum 4 ani

Bulinele exista! Știam eu ca peneleul nu a murit ... hopa și l-ați găsit pe Neagu să apară ... ăsta e doar un pesedist galben cu albastru ... Ceva mai proaspăt, neportocaliu nu aveți?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus