Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
13°C

GALERIE - Cum arată Bazinul Olimpia după investiții de 400.000 de lei

GALERIE - Cum arată Bazinul Olimpia după investiții de 400.000 de lei

Bazinul Olimpia se redeschide luni după o pauză de câteva săptămâni, timp în care CSM Sibiu a investit în modernizarea lui aproximativ 400.000 de lei. Conducerea clubului sportiv anunță cu mândrie că bazinul nu a mai arătat de mult atât de bine.

bazinul olimpia renovare (2)

Cu câteva zile înainte de inaugurare, Turnul Sfatului a vizitat cel mai mare bazin acoperit de înot din Sibiu deschis publicului larg, pentru a vedea cum arată și ce servicii există în urma amplelor lucrări de peste vară.

”Bazinul Olimpia a fost inaugurat în anul 1979. De-a lungul timpului s-au făcut diferite lucrări de întreținere și reparații. În ultimii opt ani, datorită vechimii și lipsei investițiilor, bazinul a ajuns în faza de a nu mai putea fi exploatat în siguranță. În urma evaluărilor făcute s-a luat decizia de fi înlocuite sau schimbate: gresia atât în jurul celor două piscine cât și în bazinele de sărituri și înot. S-a consolidat turnul de sărituri, au fost schimbați suporții pentru cele patru trambuline și s-au achiziționat bloc starturi de ultimă generație. Aceasta este partea vizibilă. În „culisele” bazinului cea mai mare investiție este achiziționarea unei centrale termice performante care va sigura temperatura ambientală optimă. S-au igienizat vestiarele, toaletele și au fost reparate geamurile exterioare”, a declarat directorul CSM Sibiu, Darius Mara, pentru Turnul Sfatului.
Pe lângă cele enumerate mai sus am putea adăuga o serie de dezumidificatoare care fac aerul respirabil în bazin și văruirea exteriorului clădirii, căreia îi conferă un aer de clădire întreținută.

bazinul olimpia renovare (4)

”În urma modernizărilor publicul va beneficia de un bazin de înot modern, cu o apă optimă pentru a petrece câteva ore plăcute. Vestiarele și toaletele sunt la standardele prevăzute de legislația în vigoare, sauna de asemenea oferă condiții optime de relaxare. Grație suportului financiar oferit de Ministerul Tineretului și Sportului, în mod special al sponsorilor care au dorit să ajute la modernizare, tarifele practicate nu vor suferi nicio modificare, rămânând aceleași”, a mai declarat directorul CSM, Darius Mara.

bazinul olimpia renovare (8)

În urma vizitei la bazin, pe lângă cele enumerate mai sus de directorul CSM, care fără îndoială aduc un plus bazinului, am putea adăuga o lipsă de atenție la detalii, ceea ce dau Bazinului Olimpia – în ciuda investițiilor, un sentiment general de spațiu învechit, rămas blocat în timp, undeva în anii 90.

bazinul olimpia renovare (1)

Pe alocuri gresia și faianța nu se aliniază, afișele cu informațiile de pe uși sunt scorojite și cad, pe la colțuri se vede igrasia, unele furtunuri de la dușuri sunt sparte și apa curge pe lângă, există câteva uși dezlânate, care par să cadă, iar pe alocuri văruiala a fost făcută cu aproximație, ea acoperind zone și colțuri la întâmplare. Cu toate acestea, starea generală a bazinului este cert mai bună decât anul trecut.

bazinul olimpia renovare (9) bazinul olimpia renovare (6) bazinul olimpia renovare (7)bazinul olimpia renovare (11) bazinul olimpia renovare (10)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

15 comentarii

konrad

Acum 4 ani

Lucrari de mantuiala. Am lucrat la cosmetizarea acestei bude de bazin; problema e ca aceasta cladire are nevoie de mult mai mult decat o simpla spoiala.
Raspunde

Dan

Acum 4 ani

Cum sa dai ~100.000 Eur pe reparatii si sa ai inca balustrade ruginite? Sunt curios daca isi renovau casele lor, daca faceau receptia la asemena lucrare. Trist :(
Raspunde

Ada

Acum 4 ani

Sper ca acestea sunt fotografii "before"... ce se vede in ele arata cam jalnic.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

1979 ...
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 4 ani

Orice lucrare facuta pe bani publici iasa de mantuiala,pentru ca se sifoneaza multi bani de acolo. Uitativa in jurul vostru si veti vedea in tot orasul asemenea lucrari de mantuiala.
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

@ Dan...cu o parte din bani si-au renovat casele...n-a mai ramas pentru bazin.
Raspunde

dicker

Acum 4 ani

la bugetul existent de 89000 euro nu aveai ce face mai mult. acolo trebuie investitiei de sute de mii de euro poate si mai mult daca vrei sa faci si exteriorul.
Raspunde

R

Acum 4 ani

Către toți "cârcotașii" obișnuiți să comenteze poze fără să citească articole: Primele cuvinte din articol sunt "CU CÂTEVA ZILE ÎNAINTE DE INAUGURARE, Turnul Sfatului a vizitat...". Eu am fost în această dimineață la bazin și am găsit un loc complet diferit de ceea ce era acum câteva luni aici. Apa are temperatura ideală, nu mai există prelata aceea ciudată pe fundul bazinului. S-au refăcut complet cele două bazine cu gresie nouă. În ceea ce privește dușurile... uitați-vă voi: http://www.bild.me/bild.php?file=1852686oli.jpg Da, vestiarele sunt cam aceleași, dar este evident că au fost curățate. Da, dacă vrei să cauți nod în papură, vezi că mai sunt multe de făcut, dar dacă voi aveți impresia că se puteau face minuni cu 400.000 lei (sub 86000€), încercați să vă renovați baia și spuneți-mi cât a costat. Important este că —după toți acești ani— cineva a făcut un prim pas în a schimba lucrurile pentru cei care frecventează acest bazin.
Raspunde

Claudiu

Acum 4 ani

arata la fel... mai bine il demoleaza si fac altul...
Raspunde

Sibianca

Acum 4 ani

Oameni buni, ce pretentii aveti la o locatie unde platiti maxim 150 de lei pe luna pentru un abonament? Licatia arata conform banilor platiti de beneficiarii serviciilor. Pentru pretentiosi sunt si locatii mai "cu staif" in oras!
Raspunde

Laurentiu Floconea

Acum 4 ani

Nu avem bazin, nu avem mall, nu avem stadion, nu avem un centru de evenimente de tip conferinte! Sa nu zic de cinema. Dar avem miliarde de tone de fudulie, eruptie in palme de la atata iubire de sine, ciobani, olteni, festivaluri cu 50 lei 100 g de ciolan! Sibiu, centrul mondial al prostiei!
Raspunde

Carmen

Acum 4 ani

In sfarsit, cineva care a zis lucrurilor pe nume
Raspunde

motanu trubadur

Acum 4 ani

management defecuos ...schimbati toti...cei care au aprobat o vrajeala de genul asta...
Raspunde

Nelutu

Acum 4 ani

Am fost astazi la Bazinul Olimpia,lucrari de cea mai proasta calitate bani publici sifonati,nu pot sa cred ca au investit 400000 lei pe ce?Au pus gresie peste gresin,au turnat doi metri patrati de beton la picioarele turnurilor de sarituri,bloc starurile si tranbulinele de cea mai inalta performanta lipsesc,surpriza sase instalatii de aer conditionat de apartament montate care nu functioneaza sauna arata ca in anii 70,apa la dusuri rece in rest jale mare,unde sint autoritatiile statului DNA....
Raspunde

Alex

Acum 3 ani

Banii probabil au fost investiti in buzunarele lor si poate o mica parte in bazin. Am fost ieri 28.02.2019, foarte dezamagit. Apa foarte murdara, nici macar nu mirosea a clor. La cateva ore de la plecare am inceput sa am mancarimi pe mare parte din corp care se pare ca persista si a doua zi. Este la intrare un anunt cum ca ar trebuii ca daca vrem sa accesam bazinul sa avem adeverinta de la doctor ca suntem clinic sanatos, hahaha ce gluma buna. O sa fac reclamatie la ANPC. Daca are cineva ceva de completat dar cred ca am spus exact ceea ce se gaseste la olimpia in momentul de fata - alekwtzz@gmail.com.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus