Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
0°C

Diamantului, Jadului sau Safirului. Trei din cele mai noi 11 străzi ale Sibiului

Diamantului, Jadului sau Safirului. Trei din cele mai noi 11 străzi ale Sibiului

11 străzi au primit denumiri în cea mai recentă ședință a Consiliului Local Sibiu. Dacă la ultimul astfel de botez, aleșii locali au votat noi denumiri cu trimiteri la plante medicinale, acum, majoritatea străzilor au primit în special numele unor pietre prețioase.

Noile străzi au apărut în trei zone ale Sibiului: Cartierul Tineretului, Țiglari și Gușterița și, deocamdată, nu fac parte din domeniul public. “Suprafețele de teren nu sunt preluate în totalitate în proprietatea domeniului public al municipiului Sibiu. Întreținerea străzilor realizate cade în sarcina proprietarului până la preluarea acestora“, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre adoptat în unanimitate de consilierii locali. Cele mai multe străzi nou create care au primit denumiri se află în Cartierul Tineretului. Pe unde, de luna aceasta, vă puteți plimba pe străzile Diamantului, Rubinului, Safirului, Jadului, Opalului, Chihlimbarului, Ametistului, Perlei și Zirconiului (vezi foto principală).

str macesului

Pe lângă acestea, în cartierul Gușterița a fost botezată Măceșului o stradă care o continuă pe cea care există acum și poartă același nume, în timp ce în cartierul Țiglari a primit numele de Cuprului strada perpendiculară pe Granitului.

str cuprului

În primăvara acestui an, aleșii locali au dat nume de plante medicinale pentru șapte străzi noi din zona Cimitirului municipal.

Sursa foto: proiectul de hotărâre al CL Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Alzara 1918

Acum 4 ani

Ca pe vremea lui Ceașcă ; consilierii din comisia de cultura nu au auzit de Cercul literar de la Sibiu ( “ cerchistii “ au fost sărbătoriți de curând discret ) nici de partizanii lui Ion Gavrilă dim Munții Fagaras card au antrenat mulți țărani de la poalele munților .
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 4 ani

Nu au auzit nici macar de poe.narii si ji.narii care ar da bani grei sa le puna numele pe o placuta.
Raspunde

rosu

Acum 4 ani

Daca va fi cartier de rromi, s-ar potrivi de minune.
Raspunde

...

Acum 4 ani

Pentru ei sunt deja rezervate Fer, Haur si Mishto
Raspunde

...

Acum 4 ani

Eu cred ca numele de strazi simbolizeaza pretul cu care vei plati ca sa gasesti un loc de parcare.
Raspunde

dr. freud

Acum 4 ani

Recunoasteti ca au fost inspirati cand au dat nume de plante medicinale strazilor din cartierul de langa cimitir.. Locuind pe o strada cu nume de pplanta te simti mai aproape de pamant si de cele vesnice...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus