Miercuri,
27.01.2021
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Afișe ilegale: trei sesizări respinse și două admise de BEJ Sibiu

Afișe ilegale: trei sesizări respinse și două admise de BEJ Sibiu

Până în ziua referendumului pentru redefinirea familiei în Constituția României, care a început azi dimineață și va continua pe parcursul zilei de mâine, Biroul Electoral Județean Sibiu a examinat cel puțin cinci sesizări privind existența unor afișe care ar fi ilegal plasate pe străzile din localitate.

Trei dintre sesizările privind afișele referendumului au fost respinse. Prima hotărâre BEJ Sibiu a emis-o încă pe 1 octombrie, când a fost sesizat de deputatul PNL Mihai Voicu. Acesta ar fi sesizat instituția că ar fi văzut afișe ilegale, însă funcționarii de la BEJ Sibiu au constatat în procesul verbal că materialele prezentate de voicu nu sunt concludente pentru identificarea cu exactitate a locației, iar mesajele transmise de acesta nu încalcă legislația. Astfel, plângerea acestuia a fost respinsă.

A doua zi, un locuitor al orașului Cisnădie, Mihai Kanyaro, a sesizat instituția electorală din județ privind afișarea pe raza Circumscripției nr. 34 a Municipiului Sibiu Bulevardul Mihai Viteazu, nr.9 – vis a vis de farmacia Polisano Pharma, a unor afișe care încalcă dispozițiile legale în vigoare. BEJ SIbiu a constatat  faptul că materialele prezentate în imaginea foto atașată plângerii, conțin o succesiune de culori care reproduc  drapelul României și nu respectă dimensiunile legale în vigoare și locul specific de afișaj.

Pe 3 octombrie, a fost admisă altă plângere cu același conținut, dar autorul căreia sesiza faptul că afișele ilegale au fost văzute „în fața Autogării Q7”. Ambele plângeri au fost astfel admise de BEJ Sibiu, iar instituția a transmis hotărârile Primăriei Sibiu care urma să se ocupe cu scoatere materialelor.

În ultimele 2 zile BEJ Sibiu a respins alte două plângeri privind existența unor materiale legate de referendumul pentru redefinirea familiei: în una dintre ele autorul menționa că afișele au fost văzute pe strada Constituției nr. 5, iar în alta - nu se menționează strada. Ambele au fost respinse ca fiind neîntemeiate.

URMĂRIȚI LIVE DE LA REFERENDUM AICI

Precizăm că afișele care conțin culorile drapelului României sunt declarate ilegale.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor
Telefon:
0757201737

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus