Sâmbătă,
05.12.2020
Partial Noros
Acum
10°C

Muzeul Astra: Cultură și gastronomie locală de pe Valea Târnavelor

16 Octombrie 2018 11:24

Muzeul Astra: Cultură și gastronomie locală de pe Valea Târnavelor

Muzeul ASTRA organizează duminică, 21.10.2018, între orele 10 și 16, evenimentul Cultură și gastronomie locală de pe Valea Târnavelor. Inițiativa se desfășoară în cadrul programului Târgul de ţară, program prin care Muzeul ASTRA promovează şi susţine tradițiile şi cultura gastronomică tradiţională din satul românesc. Acțiunea vine ca o pregătire pentru manifestările care vor avea loc aici anul viitor în cadrul programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană.

muzeu astra (3)

,,De pe Valea Târnavelor, reprezentanții comunității din Valea Viilor, vin să ne prezinte tradițiile pe care le-au păstrat și pe care le duc mai departe prin programe ce îi fac demni ca destinație turistică de excelență, inclusă în patrimoniul UNESCO. Vor fi prezenți și își vor etala talentul și priceperea dansatorii ansamblului Strugurelul Valea Viilor, care vor pune în scenă dansuri românești, săsești și țigănești. Ne vom bucura și de prezența etnicilor sași, veniți în vizită în sat, iar gospodinele ne vor primi cu preparate tradiționale ca brodenlaven (ciorbă cu carne și cartofi), iahnie de fasole și gogoși”, a declarat Mihaela Gherghel, muzeograf Muzeul ASTRA.

muzeu astra (2)

În preajma Târgului de țară, se vor desfășura 2 ateliere meșteșugărești de cusături tradiționale și pictare icoane pe sticlă. De asemenea, grupul vocal al Bisericii ortodoxe din Valea Viilor va cânta pricesne la Biserica din Bezded, în cadrul Sfintei Liturghii.

muzeu astra (1)

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus