Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
23°C

A doua ţară din lume care legalizează canabisul în scop recreativ. Posesia de marijuana, permisă

A doua ţară din lume care legalizează canabisul în scop recreativ. Posesia de marijuana, permisă

Canada a devenit, miercuri, a doua ţară din lume şi cea mai mare care legalizează canabisul în scop recreativ, potrivit The Guardian.

Un oficial din Guvernul canadian a explicat faptul că este permisă posesia a până la 30 de grame de marijuana, un anunţ în acest sens urmând să fie făcut miercuri. Utilizarea canabisului în scopuri medicale este permisă în Canadă încă din 2001, iar guvernul lui Justin Trudeau a lucrat la acest proiect de legalizare a consumului de marijuana în scopuri recreative timp de doi ani.

Uruguay a fost prima ţară din lume care a legalizat marijuana, în 2013, scrie Mediafax.

Miercuri, la miezul nopţii (ora locală), magazinele din zonele estice ale Canadei au fost primele care au pus în vânzare canabis în scop recreativ. Cel puţin 111 magazine din Canada - care are o populaţie de 37 de milioane de oameni - şi-au anunţat intenţia de a vinde canabis. Canadienii vor putea comanda marijuana şi online.

Produsele alimentare şi băuturile, precum negresele, mierea şi cocteilurile pe bază de canabis, ar putea deveni legale un an mai târziu. Analiştii estimează că produsele pe bază de canabis vor aduce ţării încasări de 9 - 16 miliarde de dolari.

foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus