Luni,
21.06.2021
Parțial Noros
Acum
16°C

Sibcoin – prima monedă locală din România. Copiată după o criptomonedă

Sibcoin – prima monedă locală din România. Copiată după o criptomonedă

Sibiul va lansa Sibcoin, prima monedă locală din România, în pregătirea programului Sibiu Capitală Gastronomică Europeană din 2019, a anunțat Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Moneda va fi prezentată oficial în 21 noiembrie, la Bucureşti, iar denumirea ei a fost aleasă în urma unui concurs. Problema este că Sibcoin este deja pe piață, este vorba de o criptomonedă care ăși are originea în Rusia. În varianta originală, Sibcoin provine de la Siberia. ”Moneda locală circulă într-o zonă geografică limitată şi poate fi folosită doar în cadrul unei reţele locale/regionale de organizaţii. Nu înlocuieşte moneda naţională, nu se află în competiţie cu aceasta şi nu este tranzacţionată în sistemul bancar, fiind o monedă complementară. Moneda locală are drept scop încurajarea schimburilor locale şi construcţia de reţele locale/regionale de producţie si comerţ. Moneda locală nu pune în niciun fel în discuţie folosirea monedei naţionale oficiale, emisă de Banca Naţională şi garantată de Stat sau Uniunea Europeană, în cazul Euro”, au transmis reprezentanţii Consorţiului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Consorţiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 a anunţat în această seară că a fost aleasă denumirea noii monezi: Sibcoin. ”Eu zic că i se poate spune simplu «Sibcoin», având deja un frate virtual, «Bitcoin». Simplu şi totuşi răsunător, în acelaşi timp reprezentativ”, a declarat Eugen Ţîntar, cel care a venit cu ideea.

Alte denumiri propuse au fost: ”Sibian”, ”Cibin”, ”Cibinium”, ”EuroSibanul”, ”Oi” și ” Bulz. Există acum aproximativ 300 de monede locale în lume, fiind listate în Complementary Currency Resource Center (o bază de date mondială pentru monedele locale sau regionale).

Sibcoin există. E o criptomonedă

Consorțiul nu a fost însă bine documentat atunci când a acceptat această denumire, atâta vreme cât Sibcoinul poate fi cumpărat pe piață, chiar acum, existând sub forma unei criptomonede. Sibcoin - varianta originală - provine de la cuvântul Siberia și are chiar și un site de unde se poate tranzacționa. De asemenea, această monedă apare pe majoritatea site-urilor de tranzacții pentru criptomonede. Sibcoinul și-a început activitatea în anul 2015, în Rusia și s-a dezvoltat rapid în fostele țări care formau URSS. La începutul acestui an, comunitateta Sibcoin a votat crearea Fundației Sibcoin al cărei scop a fost de a crește valoarea acestei criptomonede. Valoarea la zi pentru Sibcoin este de 0,13 dolari.

Dosar depus în 2016

Consorţiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 este format din Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaş, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu şi Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu. Sibiu a primit, în ianuarie 2017, la Atena, titlul oficial de Regiune Gastronomică Europeană în 2019, titulatură pe care o va împărţi cu Regiunea Egeea de Sud (Grecia). Dosarul de candidatură al Sibiului a fost depus în iunie 2016, iar în perioada 2017 - 2019 bugetul estimat al programului a fost estimat la peste opt milioane de euro.

Foto: Primarul Sibiului, Astrid Fodor, la Atena, în 2017, când Sibiul a primit titlul oficial de Regiune Gastronomică Europeană în 2019.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Porfir Radauteanu

Acum 2 ani

Vedeti daca nu ati acceptat formula 1 Bitang = 100 Branzani? Era frumos, neaos, simpatic. Asa o sa se supere tatuca Putin din cauza mandriei locale...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pepe

Acum 2 ani

O prostie mare, mai bine zis Fudulie , marca tante fodor. Atat este nivelul de inteligenta a acestei persoane!
Raspunde

Erlkonig

Acum 2 ani

Meri ma la vale, de unde-ai vent, ca nu te-o chemat nime
Raspunde

Beat-coin

Acum 2 ani

Sincer sa fiu, la cum se prezinta situatia in Sibiu, “n” de final din denumirea noii monede, nu-si mai are rostul. “Success” primariei si primaritei mirobolizantului oras Sibiu!!!!
Raspunde

Sorin

Acum 2 ani

Penibil
Raspunde

clau

Acum 2 ani

strag bani pentru un hc sau un 286 sa minez dupa sibcoin
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus